View Single Post
Vechi 11.01.2011, 13:06:08
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Nu ! Dumnezeu nu i-a dat lui Adam viata ca sa se distreze cu moartea lui, pentru ca Dumnezeu nu l-a predestinat sa moara ! Adam avea liber arbitru, daca asculta porunca si acum traia. Dar nu a ascultat-o, atunci Dumnezeu a spus clar ca Duhul Sau nu va mai sta in om decat maxim 120 de ani. Textul biblic este clar. Eu v-am spus ca interpretati gresit Scripturile si ca aveti nevoie de indrumarea unui preot. Si multa rugaciune.
Citește mai atent și ai să vezi că eu am spus aproape același lucru: că Dumnezeu nu i-a dat lui Adam viata ca sa se distreze cu moartea lui, pentru ca Dumnezeu nu l-a predestinat sa moara. Că Adam avea liber arbitru, daca asculta porunca si acum traia, dar nu a ascultat-o.

Ce n-am spus este prostia care urmează imediat:

"Dar nu a ascultat-o, atunci Dumnezeu a spus clar ca Duhul Sau nu va mai sta in om decat maxim 120 de ani. Textul biblic este clar."

Eu n-am spus așa ceva pentru că, într-adevăr textul biblic este foarte clar, cu condiția ca să-l și citești. Nu "atunci, după ce n-a ascultat Adam porunca", a zis Dumnezeu că omul va mai trăi doar 120 de ani, ci mult mai târziu. Dacă ar fi fost așa, ori Adam n-ar mai fi trăit 930 de ani, ori avertismentul dat lui de către Dumnezeu ar fi fost mincinos. Vestirea aceasta o face Dumnezeu pe vremea lui Noe, deci mult, mult mai târziu (vezi Facerea 6,3)

Last edited by mariamargareta; 11.01.2011 at 13:14:55.
Reply With Quote