View Single Post
Vechi 18.06.2007, 01:40:14
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de veilur
Doamne...oare o sa primesc vreodata alt sfat decat "Domane miluieste....." ?
Fratilor, voi nu intelegeti ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte si nici daca doresti?
Pur si simplu noi gandim continuu, nu avem cum sa oprim ideile care ne vin cap, dar eu incerc sa gasesc o metoda de a le ocoli, nu sa le dau ignore ca nu merge, diavolul nu e prost, ci doar trebuie sa le ocolim, dar nu stiu cum...
Veilur, ai dreptate cand zici ca noi gandim incontinuu. Tocmai de aceea, am citit ca la manastire, de exemplu, se foloseste o saptamana doar pentru a spune scurta dar puternica rugaciune: "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul". In felul acesta se formeaza obiceiul. Se spune ca mintea macina ceea ce-i dai. Ii dai rugaciune, macina rugaciune.
In plus gandurile intruse trebuie alungate. Iti poti spune:Nu am voie sa am acest gand.
Gandurile vin de la sine, dar tu poti fi activ in alegerea gandurilor tale.
Ca rugaciunea sa fie eficace, trebuie repetata de multe ori. la inceput cu voce tare, apoi in gand.
Zici ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte... Ar trebui sa iei aceste "cuvinte" mai in serios si sa te agati de ele ca de paiul salvator de la inec. Daca spui rugaciunea, dar mintea ta nu este prezenta, atunci nici sa nu astepti rezultat. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat rezultatul e mai bun. Glasul rugaciunii tale trebuie sa fie mai puternic decat gandul care te deranjeaza. Statul in genunchi la rugaciune ajuta.
Veilur, te-ai gandit totusi ce anume provoaca ivirea acestor ganduri puternice pe care le ai?
Reply With Quote