Citat:
În prealabil postat de Membru
Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?
|
Normal că este interzis, și încă cum.
Uite ce spun Sfintele Canoane:
Canonul 9 Laodiceea (ocolirea așezămintelor ereticilor):
„Celor ce sunt ai Bisericii nu le este îngăduit să meargă Ia cimitirele ori la cele ce se zic locuri mucenicești ale oricăror eretici pentru rugăciune ori pentru vindecare; și unii ca aceștia, de vor fi credincioși, să se excomunice până la un timp anumit. Iar pocăindu-se și mărturisindu-se că au greșit, să se primească.”
Canonul 64 Apostolic (oprirea comuniunii cu necreștinii și ereticii):
„Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se și caterisească și să se afurisească.”
Amintesc de asemenea că „tainele” ereticilor sunt false și nu au putere, sunt praf în vânt, nimic mai mult:
Canonul 46 Apostolic (tainele ereticilor nu sunt taine):
Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtășire are Hristos cu Veliar ? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul ?
Știi ce se spune „Curiozitatea a omorât pisica”. Păi cum, ne ducem așa de capul nostru doar pentru că suntem curioși? Păi până unde frate să ne împingă curiozitatea?
Ia să mă duc și la catolici și la protestanți, dar uite măi că și secta de pe strada ceea mi-a stârnit așa o curiozitate sau să fac călătorii prin India sau China să mă duc în templu la budiști sau la hinduși doar așa că sunt curios ce fac ei... Nu se poate, fără compromisuri. Nu te lăsa împins în felul acesta ca apoi satana să te îndemne să faci mai mult decât să fii curios.
„Dar hai, roagă-te cu ei că n-are nimica”, „Da uite că și protestanții sunt frați creștini”, „Da și azima e bună” că doar cu asta umblă vrăjmașul viclean, cu bombonica, cu biscuitul, cu gustări aparent inocente dar care sunt foarte primejdioase pentru suflet.
Mare grijă.