Subiect: Facere 1:2-5
View Single Post
Vechi 12.01.2011, 11:38:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Asadar, cei ce nu cred in natura duala a omului (trup si suflet) aceia sa se teama de teoria evolutionista.
Dimpotriva trupeste omul si animalele sunt asemea, iar aceasta intareste indirect credinta noastra crestin ortodoxa in sufletul omului.
Sunt sigur ca ne putem si intelege, probabil dvs. nu aveti si alte rataciri de la ortodoxie (desi nu prea vad care ar putea fi mai mare decat aceasta). Ceea ce scriweti in prima parte e corect, asta cred toti ortodocsii. Dar nu inteleg deloc cum asta demonstreaza evolutionismul?
E ca si cum am spune ca noi ne asemanam cu castravetele, care are un procent mare de apa, la fel ca si corpul omenesc. Si autovehiculul e facut din metal si o bila metalica. Si ce-i cu asta, cele doua sunt complet diferite.
Citat:
majoritatea neoprotestantilor nu accepta natura duala a omului (trup si suflet) de aceeaia ei sunt ingroziti de informatiile pe care le ofera teoria evolutionista.
Cum sa nu accepte asta, eu nu stiu asa. Chiar si alte religii spun ca exista trup si suflet, nu numai crestinii. In schimb bravo acestora ca nu accepta orice aberatie, ba chiar si lupta impotriva evolutionismului. Asta probabil si pentru ca in vest s-a nascut teoria asta si ei au fost mai mult in contact cu ea.
Daca nu stiait se pare ca noi suntem singura tara din Europa care a scos evolutionismul din scoli. ca de aceea erau revoltati toti ateii.
Citat:
Teoria Evolutionista ofera suficiente detalii pentru a justifica extrem de solid următoarele idei:

1. Descendența comună e un fapt stabilit științific: toate formele bilogice de viață de pe Terra sunt înrudite prin intermediul unor origini comune.
2. Apar modificări în cadrul aceleiași specii: așa-numita microevoluție.
3. Speciile însele apar și dispar: așa-numita macroevoluție.
4. Mecanismul principal al evoluției constă în: moștenirea genetică cu variații și selecția naturală.
Doar daca glumiti. Teoria evolutionista nu are niciun fel de argument, nu numai stiintific. Totul e o constructie imaginara care e ilara pentru oricine nu e credul.
1. Toate formele de viata au elemente comune, nu origine comuna. De curand s-a arata ca toti oamenii au un stramos uman comun, asta e altceva si chiar confirma Biblia.
2. Asta se stia de mii de ani, ca in cadrul speciilor rasele se pot combina. Chiar si al oameni combinatia raselor da metisi, mulatrii,etc. dar doar atata, speciile evoluate nu se pot combina, nici macar pe cale artificiala.
3. Unde apar specii? Speciile doar dispar.
4. Asta e chiar problema cea mare a evolutiei, care pare sa fie infirmata de stiinta. Variatiile genetice nu sunt posibile peste o anumita limita la organismele evoluate, deci teoria cade cu brio. Pana la noi descoperiri stiintifice, peste vreo cateva milioane de ani. :)

Mai asteptati mult sa cautati si date concrete?
Reply With Quote