Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Multumesc, Zaharia, pentru prima parte a mesajului. Pentru a doua, imi asum intreaga vina pentru cuvintele tale si imi cer public iertare daca una sunt si alta incerc sa par. Nu stiu de ce mi se spune asta, dar cu siguranta asa este. Incerc din greu sa dau la spate trecutul, dar se pare ca tot vine mereu peste mine si imi aminteste ce fel de om eram si ca nu merit altceva. Ma straduiesc insa sa ma schimb, iar tu imi dai "teme pentru acasa" de care trebuie sa ma achit cu constiinciozitate.
Totusi, revin prin a va ruga sa evitati polemicile personale, iar daca aveti o opinie despre acest proiect si nu despre caracterul celui care isi spune parerea, poate ca ar fi util de stiut. Din pacate, nici nu incepe bine o dezbatere, ca ne-am obisnuit sa ne repezim la gatul cuiva care nu ne merge la lingurica!... Daca suntem sau nu cu Hristos, deocamdata e greu de spus acum cine face cu adevarat voia Lui.
|
Nu ar fi fost cazul sa faci comentarii fara rost . orice om care este scolit , instruit, educat , care provine din familii cu bun renume , un om atent cu ce este si cu ceea ce se intimpla in jurul lui nu-si permite sa vorbeasca cum ii vine . acesta este motivul pt. care atentionez asupra greselilor .
Daca ii spui unui user ca este prost sau ca este nesimtit sau ca habar nu stie de ce este educatia , nemaivorbind de lipsa valorilor crestine autentice pe care ar trebui insa sa le apreciem si sa le purtam pe frunte de bucurie ca tinem neaparat cont de ele , atunci se aprinde tot cum ca faci atac la persoana si ca il ... dai pe fata defapt.
In chimb daca incepi sa il adulezi putin , cum obisnuiesc eu uneori pt. a ridiculiza de departe pe cel ce se smereste cu smerenia mindra, este gata, se face ud tot si este numai lapte si miere printre care vezi grosolanii de incultura si caracter.
Deci, revenind , eu nu stiu si nici voiesc sa stiu ce trecut ai tu , ce nu-ti place si ce vrei sa uiti din el , dar stiu ca nu pot sta de vorba cu un crestin ortodox care culmea, nu apreciaza valorile si virtutile crestine ci pe cele lumesti . atunci , in prima faza doar il sesizez ca sa vad daca este doar o parere sau este lumescul bagat cu forta in el desi el, se da ortodox . Ca sa vorbim aceiasi limba trebuie sa o cunoastem amindoi pe aceea . ne intelegem rau daca vorbim un cuvint ortodox si trei lumesti . nemaisocotind ca unele cuvinte lumesti f. apreciate sunt defapt mari pacate ortodoxe.
Asa ca parerea mea este sa nu te superi si sa spui ceva cu substanta in acest caz sau sa te rezervi ...politicos , ca sa folosesc tot un lumism !