Un nebun nu HULESTE si NU FUGE de cele sfinte! NU reactioneaza negativ la Rugaciuni, Sf.Euharistie, la Sf.Cruce, Aghiasma, Moliftele Sf.Vasile cel Mare! Un nebun are cele ale nebuniei, iar daca asculti, un nebun nu vorbeste din 'cele inalte'! Nebunul are viuziunile lui din nebunia proprie, dar indracitul desi cu mintea ocupata de demon, spune numai ce vade! El tot ce face e inconstient! De aceea un indracit de moare este MUCENIC! Incat sunt si canoane care spun ca daca nu ai Sf,Moaste de Mucenic sa pui in Sf.Masa, sa iei de la un indracit...
Indracirea e BOALA SUFLETEASCA nu e MINTALA! Nu tine de psihic, ci de spiritual!
Cauzele demonizarii sunt PACATELE si GRELELE PACATE NESOPVEDITE, sau mai rar, dar se intampla, din vraji!
Am cunoscut o indracita care spunea ca 28 de ani se chinuie din cauza unor (redau cuv dansei): 'am facut pacate grele cu sotul meu!'... si se chiunuie si acum.. are momente de lucuditate, si plange!
Un nebun isi face cruce usor, chiar daca ajutat, nu intampini obstacol in a-i misca mana! Dar indracitului simti cum ti se impotriveste... simti cum cauta sa te sfasie... Un nebun nu are sclipirea din ochi a demonizatului! Si un om duhovnivesc simte asta, numai uitandu-se in ochii lui... Duhul Sfant din el ii face cunoscuta prezenta demonica a acelui posedat!
Nu exista remediu medical, ci numai MILA LUI DUMNEZEU!
|