nush care imi spusese aici k problemele pe care le-am pus sunt probleme de licean copil de bani gata.nu cred k respectabilul este in masura sa imi critice ideeile rezultatae in urma anumitor lecturi.sincer anii mei de liceu cred k imi aduc mai multe cunostinte si cultura dekt studiile si anii respectivului.poti sa traiesti si 17 ani pt a te incerk sa te desavarsesti...eruditia nu o atinge nimeni poate cel putin sa mearga pe calea ei.legat de sofism,da intr-adevar m-a fascinat acest curent antic poate pt ca se aseamana cu orele de religie care imi amintesc de sc generala(vorbarie goala).bun am primit o serie de raspunsuri culese din predicile sf parinti din biblie scrieri sfinte,etc,dar un raspuns sincer venit din strafundull sufletului fiecaruia nu puteti da?dumnezeu zice ,dumnezeu impune!dar noi oameni ce zicem?si legatura aia cu dracu(zicea cineva ceva),fratilor asta e gandire de ev mediu,dak o mana de oameni gandesc putin altef asta e pt ca au intalnit si alte concepte mai complexe dekt crestinismu pt ca au asimilat anumite notiuni si au ajuns la o filozofie proprie ca rezultat al unei simbioze,nu inseamna ca au facut pact cu mefisto.asta e frumos ca metafora , Goethe a ilustrat frumos ,sublim as putea spune aceasta legatura dar la voi pactul cu satan imi inspira mirosul canalelor evului mediu.
|