Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Danut nu o lua in nume de rau, nu ai nici o vina dar vreau sa le punctez ceva fetelor Melissa si alyna:
Observati cum toate recomandarile de imbunatatire se fac la persoana a doua, a treia singular sau la plural.............aia,.......altii fac si dreg............NU EU!
"unul se naste cu dizabilitati" etc... acesta este un TRUC care ne-o joaca mintea, evitarea atacarii problemei in mod direct prin evitarea asumarii responsabilitatii personale, a actiunilor proprii.
Deci Danut, observatia nu are absolut nimic de a face cu tine, 99.9% vorbesc asa(limbaj de lemn) pentru ca felul asta de exprimare ne absolva de vina si astfel dam vina pe altii CHIAR si fara sa ne dam seama.
|
Da,ar fi bine sa intelegem toti ca asumarea actiunilor proprii,in toate fazele ei : gand,vorba,fapta/actiune, o sa se reflecte imediat in realitatea noastra,incepand sa manifeste binele in toate formele lui. Vecinul n-o sa ni se mai para asa de dubios si ciufut,daca realizam ca noi ne uitam chioras la el si el doar "raspundea" impulsului pe care i-l transmiteam noi..nici parca soacra nu-i asa de acra daca facem noi primul pas,contientizand ca noi i-am provocat multe reactii acre...si chiar colegul de serviciu cel mai introvertit este chiar simpatic daca venim in intampinarea nevoilor lui cu un zambet macar...etc...Ideea este sa incercam sa ne schimbam pe noi ,nu oamenii din jurul nostru..Schimbandu-ne pe noi,inlocuind in noi raul cu binele ii vom "forta" pe cei din jurului nostru sa ne raspunda la fel...
De foarte multa vreme observ roadele zambetului nascut din adancul fiintei mele ,care fiind de o sinceritate debordanta, a reusit intotdeauna sa dezarmeaze chiar si cele mai incrancenate chipuri..Zambetul si privirea...privirea care iti dezvaluie sufletul...Eliberarea sufletului de trairile negative se reflecta in privirile si zambetul nostru...E un pas important ,care "fortzeaza " interlocutorul sa iti raspunda la fel..Vrea,nu vrea..o sa observe ca bunatatea asteapta in sufletul lui,gata sa iasa la suprafata...