Citat:
În prealabil postat de Lucemferre
Dar ce ne facem că Hristos a venit să împlinească Legea. Chiar El spune că n-a venit s-o desființeze. Iar toata Legea vorbește despre un Dumnezeu al cărui Fiu este Hristos. Dacă Vechiul Testament trebuie citit din perspectiva unui simplu filolog, mă tem că și Noul Testament trebuie asemenea, rămânând la decizia cititorului dacă să aplice principiile în viața sa sau dacă le ignoră.
Am lăsat în doar un singur mesaj impresia unui fanatic religios? 
|
Bineinteles ca ramane la decizia ta daca sa aplici sau nu invataturile lui Hristos. Cand am spus ca V.T. trebuie citit din perspectiva unui filolog m-am referit la faptul ca trebuie sa fii in primul rand constient de conditiile in care a fost scris si de bogata literatura cuprinsa in el. De altfel, si N.T. este o sursa de literatura si este inspirat din mituri mai vechi. Ca sa nu fac sminteala te indemn sa cauti definitia mitului.
Problema pusa in thread este daca Dumnezeu ucide. Da, aparent da, ucide. Dar istorioara lui Onan trebuie privita dintr-o cu totul alta prisma. Miturile nu explica nimic, ele sunt doar enuntate si te lasa pe tine sa gasesti o problematica. Eu cred ca mai interesant de vazut in aceasta poveste ar fi de ce gestul lui Onan nu a fost pe placul lui Dumnezeu.
Nu ai lasat impresia unui fanatic religios, ci mi-ai lasat impresia ca nu stii cum sa citesti anumite carti, atat. Imi cer scuze daca te-am jignit; de altfel, nu m-am referit in mod special la tine.