View Single Post
Vechi 13.01.2011, 18:50:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Dar si dumneavoastra ramaneti in categoria celor neinitiati in cele ale Scripturii, atat timp cat nu vedeti dincolo de Vechiul Testament.
Noi acceptăm învățătura ambelor Testamente, bineînțeles excluzând lucrurile desființate de Jertfa lui Hristos. Exemplu: Paște, Cincizecime, cădelnițe, altar, etc. Vă sună familiar?

Citat:
Nu incercati sa-i faceti pe altii sa creada ca prin aceasta modificare am pleda pentru cinstirea sambetei.
Nu încerc și nici nu-mi fac iluzii. De altfel comunicatul Patriarhiei este suficient de elocvent. Eu doar salut această decizie curajoasă a BO, care după atâtea secole dă un semnal clar pentru toți credincioșii ei cu privire la care este adevărata zi întâia săptămânii (duminică și nu luni).

Citat:
Duminica a fost, este si va ramane ziua Domnului.
Potrivit Tradiției da, potrivit Scripturii nu.

Citat:
Nu mai aduc argumntele pentru cinstirea duminicii pentru ca ele au fost aduse pe un alt topic si nu ati dorit sa le primiti.
Pe mine personal nici nu mă interesează, am înțeles de mult că există argumente (din p.d.v al ortodoxiei) pentru cinstirea duminicii - ziua Învierii. Nu există argumente că sâmbăta a fost desființată, aceasta-i marea problemă! Lui Hristos nu I se poate pune în cârcă distrugerea Legii (de la I-a la a X-a poruncă) din care face parte păzirea sâmbetei.
Reply With Quote