Citat:
În prealabil postat de costel
Dar si dumneavoastra ramaneti in categoria celor neinitiati in cele ale Scripturii, atat timp cat nu vedeti dincolo de Vechiul Testament.
|
Noi acceptăm învățătura ambelor Testamente, bineînțeles excluzând lucrurile desființate de Jertfa lui Hristos. Exemplu: Paște, Cincizecime, cădelnițe, altar, etc. Vă sună familiar?
Citat:
Nu incercati sa-i faceti pe altii sa creada ca prin aceasta modificare am pleda pentru cinstirea sambetei.
|
Nu încerc și nici nu-mi fac iluzii. De altfel comunicatul Patriarhiei este suficient de elocvent. Eu doar salut această decizie curajoasă a BO, care după atâtea secole dă un semnal clar pentru
toți credincioșii ei cu privire la care este adevărata zi întâia săptămânii (duminică și nu luni).
Citat:
Duminica a fost, este si va ramane ziua Domnului.
|
Potrivit Tradiției da, potrivit Scripturii nu.
Citat:
Nu mai aduc argumntele pentru cinstirea duminicii pentru ca ele au fost aduse pe un alt topic si nu ati dorit sa le primiti.
|
Pe mine personal nici nu mă interesează, am înțeles de mult că există argumente (din p.d.v al ortodoxiei) pentru cinstirea duminicii - ziua Învierii. Nu există argumente că sâmbăta a fost desființată, aceasta-i marea problemă! Lui Hristos nu I se poate pune în cârcă distrugerea Legii (de la I-a la a X-a poruncă) din care face parte păzirea sâmbetei.