View Single Post
Vechi 14.01.2011, 10:21:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In decursul timpului, am citit diverse scrieri despre expertizele antropologilor aupra unor oseminte gasite in locurile unde erau urme de habitat ale dacilor..
Desi cele mai multe scrieri se refereau la o medie de 35 de ani, am citit si ca speranta de viata la daci se invartea totusi doar in jurul varstei de 19 ani!!!
Sa inteleg ca in razboaie romanii (si altii) s-au batut cu niste copii... :)) Ma intreb cand au avut timp sa invete mestesugul armelor daca media era de 19 ani, adica unii mureau la 13 ani si altii la 25, sa zicem. In fond, au rezistat atatia ani in fata unui imperiu care ii voia supusi. Iar mamele mureau imediat dupa nastere, rar nascand mai multi copii, nu? Ce sa mai zic de batrani, au avut ei vreodata batrani prin Dacia? :) Au avut ei posibilitatea de a transmite traditiile si cunostintele de la o generatie la alta?

Daca mureau de tineri, asta inseamna ca erau niste bolnaviciosi cu totii. Sau poate o fi fost vreo pandemie de lunga adurata... Cam greu de crezut, nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote