View Single Post
Vechi 14.01.2011, 20:31:54
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cu siguranta cunoasteti Sfinta Scriptura mai bine decit mine. Eu am sa va pun doua intrebari, intrebari pe care sfintul Ioan Bosco. in jurul anului 1880 le-a pus protestantilor care au navalit in Italia; chiar daca postarea e lunga cititi-o, si poate imi puteti raspunde.
Nu stiu care are a fost raspunsul fratilor protestanti, si nu pot raspunde eu in numele lor astazi, dar voi incerca un raspuns neo-protestant. Si vreau sa va spun, de la inceput, ca aceste cuvinte reprezinta credinta mea.

Da, cred ca fiecare dintre noi poate avea o legatura directa cu Dumnezeu, prin Duhul Sfant, in numele Domnului Isus. Si cred ca Duhul poate ilumina si poate dezvalui raspunsuri, din Biblie, celui care cauta si care isi pune intrebari. Si cred ca Dumnezeu vorbeste fiecaruia dintre noi, in mod specific - pentru ca suntem diferiti - chiar si prin Cuvant.

Cand Dumnezeu m-a gasit pe mine si m-a intors catre El, am avut nevoie, la fel ca si un nou-nascut, de cineva care sa ma invete cum sa ma hranesc si sa ma ajute sa fac primii pasi. Acum, cand am mai crescut, cand am trecut de la "hrana" lichida la cea solida, am invatat cum sa citesc Cuvantul - Duhul Sfant ma indruma, nu este stiinta mea - si Dumnezeu mi se dezvaluie intr-un mod minunat ori de cate ori deschid Scriptura.

Cel mai mult imi doresc sa-L cunosc pe Dumnezeu esa cum este si asa cum El considera sa mi se arate. De aceea, pentru mine cuvantul talcuire nu-si gaseste locul in experienta mea cu Domnul. Mai de graba, descoperire.

Stiti ce au avut special sfintii pe care i-ati numit? Ca si altii, ca si apostolii? Stiti de ce sunt speciali Moise, Avraam, David si profetii? L-au cautat si L-au ascultat pe Dumnezeu. De cate ori Dumnezeu il chema pe nume pe Avraam, acesta Ii raspundea:"Iata-ma". Moise l-a urmat pe Dumnezeu pas cu pas si nu a ezitat sa se intalneasca cu El fata in fata. David a aparat Numele lui Dumnezeu si a recunoscut puterea Sa in viata lui. Si exemplele continua.

Dumnezeu cauta si acum un om. Un om care sa-L asculte intru totul si care sa-L caute pe El pentru El insusi. Doar ca noi, facem la fel ca si vechii evrei. Nu vrem sa urcam muntele Sinai sa ne intalnim cu Domnul, Il trimitem pe Moise ... Trimitem preotul, pastorul ... Noi nu urcam ... Si daca nu mergem acolo, la intalnirea cu Dumnezeu, cum putem avea o relatie cu El si cum putem primi calauzirea Duhului Sfant?

Dumnezeu este dornic sa se descopere pe Sine oricui Il cauta cu adevarat. Intreaga Scriptura, despre asta vorbeste. Depinde doar de noi, de fiecare dintre noi, daca vrem sa-L cunoastem.

La a doua intrebare, lucrurile sunt simple. Nu exista doua cai ale mantuirii. Exista una singura: Isus Cristos.

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16)

Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." (Ioan.3:36)

Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica. (Ioan.6:47)

Este singurul adevar. Restul sunt detalii.

In sprijinul fiecarei afirmatii pe care am facut-o mai sus, pot aduce verste biblice. Daca este ceva ce doriti sa fie argumentat, spuneti-mi. Daca as face-o aici, s-ar lungi prea mult postarea.