Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Îți propun o altă abordare: nici cum se vede dinăuntru, nici cum se vede din afară, ci cum se vede din perspectiva lui Dumnezeu. Aceasta o poți desluși din Sfânta Scriptură.
Nu mă deranjez să comentez și nici n-am de gând să "calc în picioare" ori să "discreditez" e aveți mai sfânt. Pe mine mă interesează să nu calc în picioare ziua de odihnă și să nu discreditez ceea ce Dumnezeu[ a făcut sfânt și binecuvântat(și nu omul) - sfânta sâmbătă.
|
Cum se vede din perspectiva lui Dumnezeu, intreaba-L pe El. Noi nu ne permitem sa afirmam ca vedem si stim toate datele problemei, care evident nu sunt scrise toate in Scriptura. Chiar El a zis: "Inca multe mai am a va invata, dar nu le puteti acum purta pe toate. De aceea Il voi trimite pe Duhul Adevarului". Acela e Cel care ne va invata toate. Ce se intampla de 2000 de ani in Liturghie, Duhul Sfant face, nu omul.
am retinut ideea ta (underlined). multumesc si sper sa n-o uiti nici tu.
Ce nu inteleg eu, din viziunea AZ7, e care e scopul initial al Lui Dumnezeu pt. care l-a facut pe om. Daca omul nu ar fi cazut deloc in pacat, care ar fi fost scopul lui?
In conditiile in care se stie ca in Scriptura numai primele 2 capitole reprezinta relatarea creatiei initiale ASA CUM A VRUT DUMNEZEU SA FIE.
De la capitolul 3 incolo, e istoria creatiei cazute, adica ASA CUM A VRUT OMUL SA FIE.
Deci, daca ar fi fost cum ar fi vrut Dumnezeu, CAND ANUME SI MOTIVAT DE CE AR FI DAT PORUNCA A 4-A?
in rest, en eirini proerhomen. Kyrie eleison.