View Single Post
Vechi 15.01.2011, 12:27:52
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Prima intrebare era: daca Duhul Sfint se releva oricui, si este suficient ca cineva sa stea acasa si sa citeasca bibilia si Duhul Sfint coboara asupra lui, ce sens au tilcuirile date de pastori? Pentru ca, conform credintei voastre, Duhul Sfint coboara sau se releva in parte, asupra fiecarui om. Deci pastorii ar trebui sa va spuna: ''Tineti-va de studiul bibliei si e suficient, nu e nevoie de nimic altceva''. Si daca Duhul Sfint se releva oricui, atunci EL ii da persoanei si hrana de care are nevoie, in functie de starea sa, fie ca are nevoie de lapte, de hrana tare sau posteste.

A doua intrebare era: daca voi, protestantii, considerati ca eu, ca si catolic, tinind rinduielile Bisericii noastre, ma voi mintui, nu vi se pare firesc sa urmez calea larga si batatorita in drumul meu spre mintuire, cale urmata si de maica Tereza de Calcutta, de exemplu?

Sint sigura ca aveti argumente biblice in sprijinul credintei pe care o aveti. Singurul lucru pe care nu il aveti (si aici ma refer la bisericile protestante/neoprotestante in general, nu la dumneavoastra in particular) sint roadele. Iar cind ma refer la roade ma refer la exemple ca cele din Biblie. Nu am cunoscut, cel putin in Romania si in zona in care ma invirt eu, si nici nu am auzit de nici un protestant/neoprotestant care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat toate pentru Isus. Si casa, si masa si familie. Am cunoscut neoprotestanti (si nu numai unul), care au divortat de sotul ortodox si spuneau ca asta inseamna pentru ei "ca L-au iubit pe Isus mai mult decit mama, tata, frati..." (iar pentru mine asta inseamna tocmai, ca nu L-au iubit pe Isus). Dar cineva care sa fi renuntat la avere (sa o fi impartit saracilor, asa cum au facut primii crestini, de exemplu), la familie, la toate pentru a-L urma pe Isus nu am cunoscut si nici nu am auzit (daca exista spuneti-mi dumneavoastra). Iar Isus ne-a spus ca dupa roade ii vom recunoaste pe cei care vin in numele Lui, iar amagitorii nu au roade. Iar in acest context, pentru ca vad ca interperetarile Bibliei date de protestanti/neoprotestanti sint care mai de care mai abracadabrante de la o grupare la alta, cind vad ca sectele/cultele neo protestante nu au nici un fel de roade, nu trebuie sa cistig o lupta de argumente biblice ca sa-mi dau seama ca gresiti (si nici nu am cum sa cistig o astfel de lupta pentru ca, asa cum bine ati sesizat, cunoasteti Biblia mai bine ca mine). Dar cunoasterea Bibliei in sine nu foloseste la nimic, asa cum spune Sfintul Pavel: "daca as cunoaste toate tainele si toata stiinta, iar dragoste nu am, nimic nu sint."
Imi pare rau pentru cele pe care le-ati intalnit prin preajma dumneavoastra.

Dar, argumentele pe care le aduceti sunt generale si evazive. Sincer, nici eu nu am auzit de vreun catolic care sa fi facut cele pe care le spuneti mai sus. Asta nu inseamna ca eu am convingerea ca nu exista. Exista oameni care Il urmeaza pe Dumnezeu si oameni care merg la biserica ... iar asta in oricare biserica sau cult.

Eu cunosc de-aproape un preot ortodox, pe care il stimez foarte mult petru munca lui si pentru roadele pe care le da din umblarea cu Domnul. O prietena foarte buna, o persoana foarte draga, este romano-catolica. A fost o vreme in care a organizat cursuri biblice ... dovada ca si prin biserica catolica poate cobora Duhul Sfant si vorbi oamenilor despre cuvant, atunci cand credinciosul doreste asta. Ii respect pe greco-catolicii pe care ii cunosc, pentru ca se preocupa sa-i ajute pe alcoolicii care vor sa scape de dependenta. Am niste prieteni apropiati, reformati, care stiu sa puna un balsam pe rana si care pot face, din iubire pentru Dumnezeu, lucruri pe care nu multa lume le-ar face. Am prieteni si in al,te culte iar pastorul bisercii unde merg eu a renuntat la diploma lui de profesor universitar si la averea lui Statele Unite ca sa predice in Romania cuvantul.

Singurul lucru care conteaza este umblarea cu Dumnezeu. Doar aceasta da roade. Si nu cred ca a-ti spus ca np-ii nu dau roade stiind ca sunt multi dintre ei in Africa, hranindu-i pe cei infometati, si cu mancare trupeasca si cu hrana duhovniceasca.