Motto: ,,
Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea." (Ioan 16:33)
Ma tem ca oamenii sa nu inlocuiasca bucuria cu nebunia,diversitatea cu garduri de sarma ghimpata,cultura cu demagogia,binele cu intunericul,viata cu un sir de circuite ale unui robot.Ma tem sa nu vad ziua in care sa nu mai ai cui sa-i spui ,,
cele doua cuvinte" intrucat vor fi demodate,mi-e teama de ziua cand zgarie-norii ne vor strapunge si sufletul, mi-e teama ca indiferenta, rautatea,extremismul vor ajunge materii obligatorii de studiat la venirea pe lume a unui suflet.Mi-e teama sa nu se implineasca cele spuse de
Ioan Ianolide:
,,In acest secol eroismul a fost invins de lasitate, calitatea coplesita de cantitate, omul dominat de tehnica; duhul a fost subordonat materiei, adevarul rastalmacit dialectic, binele uitat de atata rautate, iar crestinii prigoniti de anticrestini.
Lumea actuala este in plina invalmaseala, caci coordonatele ei principale fac viata insuportabila.Bogatii nu se mai satura de bogatii si vor sa stapaneasca pamantul, iar puternicii nu mai au limita in putere si reteaza orice opozitie din lume.Tehnica ne copleseste si pe noi si natura, devenind un cosmar. Nu vrem sa mai murim, din care cauza ca ucidem pruncii ce-si anunta aparitia la portile vietii. Ne uram intre noi, incat am devenit insensibili la suferinta reciproca ce ne-o cauzam. Simturile declansate, epuizate, denaturate au pus stapanire pe mintea oamenilor. Valorile acestei lumi izvorasc din egoism, materialism.
Oare asa a procedat Mantuitorul? Oare asta e invatatura crestina? Oare asa se ajunge in imparatia lui Dumnezeu?
Discutii aprige se poarta privind folosirea unor prepozitii - "pe", "din" sau "la" - in diverse definitii teologice, in timp ce oamenii nu mai au un ideal, nu mai au nadejde in lumea asta si o pierd si pe cea vesnica, fiindca lumea e cotropita de egoism, tiranie, exploatare, robie, saracie si mizerie. Facem rugaciune pentru saraci, bolnavi, intemnitati, slabi, dar practic nu intreprindem nimic pentru ei.
O lume fara Dumnezeu si fara suflet