Citat:
Īn prealabil postat de erzbet
Ai confirmat cam tot ceea ce credeam deja despre acest forum. va fondati ideile pe niste impresii care sunt si gresite. Poti fii convinsa ca tot ceea ce crezi este adevarat. Asa cum sunt si eu protestanta. Daca asa esti fericita, totul este bine. Dar eu nu sunt protestanta.
Ai fi putut sa explici mai bine ce vrei sa zici.
Daca te-ai convins atat de usor de existenta lui Dumnezeu precum te-ai convins atat de repede la apartenenta mea la cultul protestant, te compatimesc
|
Erzbet: Ceea ce ti-am zis, este ca un ortodox va cerceta atat biblia cat si alte scrieri religioase, precum Sfintii Parinti, Patericul, atunci cand da un raspuns la o intrebare referitoare la religie. Un protestant va trece totul prin mintea sa fara sa se lase influentat de altii care stiu mai bine, considerand ca este suficienta parerea lui. Este deci vorba de atitudine. Nu am afirmat ca esti protestanta, ci ca ai o atitudine protestanta. Atitudinea noastra, dupa cum vezi este foarte importanta. Mantuirea nu se face la intamplare si oricum. Si mie mi-a trebuit timp sa inteleg acest lucru. Acum ca stiu, ma conformez.
Ai raspunsul meu mai sus, care exprima acest lucru foarte clar.
daca citesti a 2.Epistola a Sf. Petru, vei vedea acolo ca dupa credinta, a doua treapta este cunoasterea. Fara ea nu putem avansa. Deci, sa punem cu totii mana pe carte si sa ne instruim in acest sens, caci toti avem nevoie sa stim mai mult.