View Single Post
Vechi 16.01.2011, 16:29:32
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Ortodoxia intelege ca Invierea nu e un eveniment static care s-a intamplat acum 2000 de ani, ci e PERMANENT SI DINAMIC, un eveniment istoric si mai ales launtric pe care trebuie sa si-l insusesca progresiv, odata cu curgerea timpului, fiecare persoana din aceste cateva miliarde care se nasc mereu pana la sfarsitul veacului.

Asta intelege ortodoxia prin intrarea in odihna lui Dumnezeu care incepe inca de aici: fiecare persoana care se naste de atunci si pana la sfarsitul veacurilor, pune inceput propriei Invieri prin viata pe care o duce, confirmata de impartasirea cu Trupul Lui Hristos in Sf. Liturghie.
Fiecare zi (nu doar sambata sau duminica) parcursa pe traseul propus de Hristos e cate un pas DAR IN SPECIAL DUMINICA ZIUA INVIERII LUI, e inceputul invierii noastre daca ne impartasim in Liturghie cu Trupul pnevmatizat al Celui Inviat. N-avem cum sa asimilam deplin in noi Invierea daca nu ne hranim inca de acum cu Trupul Inviatului in Liturghie. "de nu veti manca Trupul Meu, nu veti avea VIATA in voi".

Odihna asta care incepe odata cu Invierea (in zi de Duminica) nu vor ortodocsii s-o rateze dupa cum ii avertiza si Apostolul Pavel pe evreii convertiti la Hristos: „Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
„Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării”.

daca voi vreti sa respectati o porunca fara sa tineti cont ca Hristos a updatat-o intre timp, e treaba voastra. mai ales dupa avertizarea din epistola catre evrei.

Hristos Domnul sa ne lumineze!
Reply With Quote