Citat:
În prealabil postat de macsim
Am sa va spun de ce nu ne putem intelege: pentru simplu fapt ca eu vorbesc despre Dumnezeu, iar dumneavoastra imi vorbiti despre oameni.
|
Nu eu vorbesc tot despre Dumnezeu. Iar daca Dumnezeu, de-a lungul Vechiului si Noului Testament ne-a aratat ca lucreaza prin oameni, acelasi lucru se intimpla si acum. Daca Isus a spus ca cei care Il urmeaza vor face lucruri mai mari decit cele pe care le-a facut El, eu cred. Iar aceste lucruri au foast facute de Duhul Sfint, prin oameni: prin prooroci, prin sfintii apostoli si sint facute si de sfintii nosti, vii sau morti si in zilele noastre.
Citat:
Am o intrebare, si va rog sa va ganditi la ea cu bunul dumneavoastra simt: daca credeti in Trinitate, iar Duhul Sfant este a treia parte din Dumnezeire, deci este Dumnezeu-Duhul Sfant ... cum poate fi el transmis de niste oameni??? Nu ii ridicati, oricine er fi ei, la rang de Dumnezeu ??? Sau poate chiar mai sus?
|
Nimic nu poate fi facut de om, nimic, chiar daca acei oameni sint preoti sau papa de la Roma. Toate se fac din vointa Lui Dumnezeu, asa cum ne-a spus chiar Isus. Dar daca Isus a ales niste apostoli ca sa pastoreasca poporul Lui, eu respect dorinta lui Isus. In preoti ii vad pe Petru, Pavel, Ioan, Andrei... Si ei, exact ca si apostolii, ei, preotii, din iubire pentru Dumnezeu, au decis sa se jertfeasca pentru Isus si pentru noi; au lasat casa, masa, familie, onoruri, pentru ca Il iubesc pe Isus
Citat:
Duhul Sfant s-a aratat la cincizecime doar celor care credeau deja in Isus. Doar celor l-au cunoscut si l-au recunoscut pe Isus. El nu se transmite din mana in mana, El se reveleaza celor care cred in Isus, care Il cunosc pe Isus si care IL recunosc pe Isus.
|
Duhul Sfint, de-a lungul intregii istorii a mintuirii a comunicat cu poporul lui Dumnezeu. Odinioara a facut-o prin profeti si patriarhi cu poporul ales, acum o face cu Mireasa Fiului Sau, Biserica. Exact asa cum Isaia, Daniel si alti profeti ai Vechiului Testament au comunicat poporului vointa Domnului, exact asa se intimpla si in zilele noastre. Iar la Cinzecime Duhul Sfint nu s-a coborit aupra tuturor acelora care credeau in Isus in acel moment (de exemplu sutasul Corneliu, care a spus "cu adevarat acesta e Fiul Lui Dumnezeu", nu era cu ei; nici cei 5000 de barbati care au fost hraniti cu piine si pesti, nici ceilalti 3000).Noi, catolicii, credem ca Duhul Sfint ne ghideaza in viata de fiecare zi, atita vreme cit incercam din toate puterile noastre sa facem voia lui Isus, insa prin sfintii bisericii, ghideaza Biserica si inclusiv pe noi, iar cu ajutorul revelatiei particulare si cu ajutorul revelatiei bisericii putem fi invingatori in lupta cu pacatul in aceasta viata.
Citat:
Eu nu imi incep ziua si nu plec din casa fara sa ma fi intalnit in rugaciune cu Tatal Ceresc. Nu mananc, pana cand nu Ii multumesc pentru bucate. Nu iau o decizie fara sa cer calauzire in rugaciune. Ne rugam unii pentru altii tot timpul, la intalniri de rugaciune organizate si in particular si cand ne intalnim pur si simplu. Ma rog tot timpul pentru cei din jurul meu si pentru tara mea.
|
Asa sa faceti si sa va ajute Dumnezeu sa nu treaca nici o zi fara sa va rugati
Citat:
Nu ma rog pentru cei care au murit deja, pentru ca nu mai pot face nimic pentru ei. Locul lor este deja acolo unde si l-a ales fiecare cat au putut alege. Daca nu am putut face ceva cat au fost in viata, acum e tarziu.
|
Nu stiu de unde ati ajuns la aceasta concluzie. Daca nu credeti ca puteti salva o persoana doar pentru ca ea a murit, inseamna ca nu credeti ca Dumnezeu e Iubire. Nu cred ca simplul fapt ca ne rugam si citim biblia ne asigura viata vesnica. Undeva, in Biblie e scris ca cel drept pacatuieste de 7 ori pe zi, dar atunci noi? Nu mi s-a intimplat niciodata sa merg la culcare si sa spun "Asta a fost o zi in care nu am pacatuit". Si atunci cum as putea avea certitudinea ca murim fara pacate? Insa iubirea celor care ramin dupa noi si se roaga pentru noi, ne ajuta sa ajungem in Rai, exact cum Iubirea si Jertfa lui Isus ii ajuta pe toti, indiferent ca sint vii sau morti.
Citat:
Botezul din copilaria mea nu a insemnat nimic din punct de vedere spiritual. Ai mei aqu facut-o pentru ca asa se obisnuieste, iar pentru viata mea, acel botez nu a insemnat nimic. Am trait, asa botezata, tot pe aratura. Lucru pefect valabil si altora. O mare multime de oameni a caror viata este destramata, au fost botezati in copilarie. Botezul meu de mai tarziu, adica de acum 4 ani ... de acela imi amintesc foarte bine, si stiu exact ce anume am facut ... Iar amintirea acelui moment este pretioasa pentru mine, pentru ca inseamna acceptarea mea constienta de a-l urma pe Domnul.
|
Faptul ca nu ati SIMTIT nimic in botezul dumneavoastra nu inseamna ca nu s-a INTIMPLAT nimic. Dupa cum si faptul ca ati simtit ceva nu inseamna ca s-a intimplat ceva. Maica Tereza de Calcutta spunea: "Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, dar nu poate fi gasit in galagie si agitatie. Dumnezeu e prietenul tacerii. Priviti cum natura-arbori, flori, iarba- cresc in tacere. Priviti stelele, luna, soarele cum se misca in tacere. Avem nevoie de liniste pentru a fi capabili sa ne intelegem sufletele." Duhul Sfint, cel pe care noi il primim la botez, lucreaza in liniste.
Citat:
Tristetea mea este ca dumneavoastra aveti convingerea ca toate cele pe care le-ati enumarat mai sus m-ar indeparta de mantuire ... dar, nu l-ati pus de loc pe lista pe Cristos. Adica, pot intelege asa: daca ma indepartez de El, voi fi mantuita, dar daca nu ma rog pentru morti, daca ma botez tarziu sau nu ma rog pentru altii ... asa nu voi fi mantuita ...
|
Nu am spus nimic din ceea ce afirmati mai sus. Eu stiu ca vor fi mintuiti cei care nu au pacate, lipsa pacatelor arata ca omul respectiv s-a lasat ghidat de Duhul Sfint.Pacatele se acopera prin iubire. Daca ceea ce faceti, faceti cu multa iubire si nu pacatuiti, poate ca va veti mintui. Dar eu nu cunosc nici un om care sa nu fi pacatuit, inclusiv sfintii apostoli. Iar pacatele ne sint iertate de Isus, prin intermediul preotilor, cum spune sfintul evanghelist Ioan.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.
Iar cind sectantii/neoprotestantii mor, mor cu pacate; daca sint mintuiti sau nu numai Bunul Dumnezeu o stie. Oricum, catolicii se roaga in fiecare zi pentru ei, deci este posibil sa fie mintuiti datorita credintei si rugaciunii catolicilor.
Citat:
Nu stiu despre ce teme vorbiti, eu nu primesc asa ceva. Dar, poate ca nu ar fi rau daca ne-am face fiecare, acolo unde suntem, temele. :)
Ca de exemplu: de ce s-a sfasiat catapeteasma din templu in momentul in care Domnul si-a dat duhul?
|
Cind am fost la o adunare, am vazut ca dupa ce pastorul a spus citeva lucruri, oamenii prezenti s-au divizat in grupulete si au inceput sa vorbeasca despre un fragment din Biblie, fragment asupra caruia au meditat saptamina care trecuse. Pentru acel fragment oamenii primisera si niste foi volante in care era trecuta "tilcuirea" fragmentului.
Referitor la tema pe care ar trebui sa mi-o fac eu, v-am mai rugat o data: dati-mi dumneavoastra interpretarea ruperii catapetesmei templului, pentru ca mi-ati spus ca preotii nostri m-ar duce in eroare.