Citat:
În prealabil postat de Karine
1) Pippo, de ce faci tu asta? eu tot citesc de o vreme "dansul taberelor" de pe situl asta. Eu iti multumesc pt punctele de vedere introduse.. brings twist and turns
2) Daca ne uitam la cuvantul diavol, diabolo.. citisem ca inseamna doi, dualitate,separare, nu Unitate, deci Dumnezeu; pt unii insa el e cu 2 coarne pt altii propriul ego necunoscut , neacceptat, neimbratisat (shadow) si infricosator la inceperea explorarii (dark night of the soul).
Perceptia lumii vazute si nevazute e subiectiva si conditionata de "datul" (ADN, simturile,etc) umane.. deci diavolul poate fi si cu coarne dar si idee.
Cu fiecare om discuti luand aminte de structurarea sistemului lui de intelegere, nu?
3) cineva mi-a zis azi :" Hristos e numai in biserica". Cred ca am sa deschid un topic cu tema asta......."locul lui Hristos in viata crestinului"...sau rolul liturghiei (ca traire a lui Hristos in toate faptele vietii cotidiene) de dupa Sf. Liturghie. As vrea sa stiu ce mai zic si ceilalti cititori ai site-ului.
|
Eu inteleg ca este asa. Dar explica majoritatii asta. Eu n-am experienta si poate nici rabdare sa dau explicatia puerila (exoterica) care ar fi trebuit sa fi fost deja expirata in secolul cuceririi spatiului. Oamenii trebuiesc nitel scuturati dupa parerea mea, intr-un fel sau altul. Daca le alimentam fanteziile (care nu neg ca ar putea deveni realitate pentru cel ce decade sub un anumit nivel), nu tinem pe loc intreaga omenire? Sunt oameni cu minte, scoliti de-acum, nu mai suntem in evul mediu.
E posibil pana la urma ca cei ce se vor trezi primii sa fie tocmai ateii (oamenii de stiinta) in ritmul asta. "Cei din urma vor fi cei dintai" daca stau mai bine sa ma gandesc. Pentru ca studiosii au deja baza mentala chiar daca sunt atei, si multi mai sunt si buni la suflet. Deci o sa se trezeasca pocnind din degete la un moment dat... si credinciosii o sa puna apoi ultimii mana pe carte...