View Single Post
Vechi 17.01.2011, 12:55:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Pai bine, domnule Catalin, trebuie sa va hotarati - ori au fost Tarile Romane sub turci (si isi justifica in acest fel pasivitatea din punct de vedere al misionariatului) ori au fost o mare putere care i-a batut pe turci de i-a zvantat ?!!
Nu are rost intrebarea, stiti raspunsul. Cand a fost a fost, cand n-a fost n-a fost. I-am batut de cateva ori si am reusit performanta unica pentru tarile din zona de a nu ajunge pasalac.
Citat:
Va inselati grosolan. Si in China si in nordul Europei au ajuns urmasii apostolilor - episcopii catolici.
Eu am refeream la Apostoli. Dvs. nu stiti, dar in China au ajuns si misionarii rusi in timpul de inflorire a imperiului rus. In India au ajuns si nu prea s-a prins nimic.
La un moment dat singurii sprijinitori pentru ortodocsi erau chiar Moldova si Tarile Romane, restul fiind sub ocupatie turceasca (pana sa se ridice imperiul rus). Sa speram impreuna ca de acum, dupa ce s-a trecut peste urmarile comunismului (in Rusia ramasesera cam 40% credinciosi, acum se spune ca sunt 75-80%), vor fi misionari ortodocsi si in Italia, Spania si toate tarile. Probabil Vaticanul o sa-i primesca cu bratele deschise.
Citat:
Grozava explicatie. Iisus: "Mergeti la toate neamurile". Catalin: "Lasa, Doamne, ca degeaba mergem, daca nu Te-au crezut evreii pe Tine, de ce sa ne obosim noi sa mergem la africani si chinezi
Toate se intampla cu voia sau ingaduinta lui Dumnezeu. Vad ca degeaba v-am zis ca Apostolii nu au ajuns peste tot. Pana au ajuns altii aia au ramas necrestinati, nu? Care trebuiau sa primesca au primit cand trebuia. Au fost si unii care dupa ce au primit s-au lepadat de dreapta credinta apoi si si-au pierdut mantuirea. De exemplu monofizitii, cei care au devenit musulmani si, bineinteles, popoarele din apusul Europei.
Reply With Quote