View Single Post
Vechi 17.01.2011, 18:02:58
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de costel Vezi mesajul
Hai sa nu exageram, ca e doliu pentru Ortodoxie. Se intalnesc cativa slujitori ortodocsi cu persoane de o alta credinta. Nu se schimba in acest interval de timp continutul Liturghiei, ritualul in sine.... Asa ca nu e cazul sa exageram.

Nici eu nu inteleg ce rost au aceste rugaciuni, atat timp cat ele sunt fara implicare liturgica. E ca si cand cineva m-ar pofti la masa, iar eu desi acccept ma duc satul, nu mananc nimic de acolo. Mai bine nu ma mai duc.

Pe de alta parte nu ar fi putut fi cu implicare liturgica de vreme ce exista mari diferente de doctrina, care nu ne dau posibilitatea sa marturisim Adevarul.

Datoria noastra este sa ajutam orice om, indiferent de credinta, dar sa nu punem pe acelasi plan Ortodoxia cu alte credinte.
Eu asa simt ca este o saptamana de doliu spiritual pentru Ortodoxie, deoarece si cu acest prilej unii vor cadea crezand ca toate religiile si toate confesiunile sunt bune. Ii vor urma pe cei cu nume mari si se vor rataci, saracii de ei, si nu se stie daca va avea cine sa-i ridice.

Putem sa-i plangem cu adevarat pe cei care vor cadea sufleteste din pricina acestei saptamani de rugaciune pentru unitatea crestina. Putem sa ne plangem si pe noi, ca neam, caci nu vom scapa de mania lui Dumnezeu. Putem sa ne plangem pacatele mai mult decat oricand, caci pentru pacatele noastre ingaduie Dumnezeu sa fim incercati din nou ca argintul.
Reply With Quote