View Single Post
Vechi 17.01.2011, 19:02:40
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi

deci s-a dat liber la obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios și un mincinos...
Oare cine a dat liber la "obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios "?
Dă-o la întors mereu, dă-o, dă-o și apoi ia-o iar de la început viceversa, vicentoarsa, viceglobul pământesc, stop, de parcă nu v-am zis că nu există niciun glob de pământ și nicio planeta... v-am zis mereu.

Păi Dumnezeu așteaptă ca și omul să aibă milă de Dumnezeu cum are și Dumnezeu milă de om, dar iată că omul e sadic și cinic și perversatil și o dă mereu la întors... și așa cum face omul așa și voi...

...și e fericit omul apoi cu bogăția lui și surâde, susrâde că poate împunge de acolo cu spinul... și iată poate omul ca dracool și nu mai poate ca Domnul... nu mai poate ca Dumnezeu ca să facă numai binele ci iată că face omul și răul și se răzbună mereu, căci omul se închină ispitidolului răzbubunării... și dacă s-a răzbunat el odată crezând că s-a răzbunat bine, gata, crede cu pătimășie că a făcut binele, și simte că e adulat de satana că cică îl crede și satana, și se amăgește omul visând și voind avere cu zgârcenie înțeleaptă ca credulul că se crede și el pe el din moment ce crede că îl cred și alții în stare și unii chiar îl cred și atunci crede chiar că îl crede până și Dumnezeu... dar cum să-l creadă Domnul pe omul cel rău și necredincios că ar putea fi bun când El știe și vede ce e cu adevărat în inima omului: avere, înțelepciune de sine, știință deșartă și multă înțepare și răzbunare, spinii păcatelor, adică toată semeția și voia de sine și răutatea rușinii nerușinate a obrăzniciei... deci se vede mândria și omul crede că e virtute și e fericit că își închipuie mărimi despre el căci credulul crede că e crezut, pentru faptul că cică e înțelept, dar el nu știe că e în posesia înțelepciumei și a științeleprelor și că are defapt multă oftică în sufletul pismaș de la zgârcenia cea fânțeleaptă și plină de paie... nu știe sărmanul că încă nu vede ce ispispite grele vin prin el... nu vede ce vine și atunci dă cu bolovani în tot ce mișcă... și în sus, neștiind că or să cadă de acolo formând mările... direct în capul lui cel înțețelept... și nu știe sărmanul ce drob de sare uriaș și-a ridicat pe vârful casei sale prin închipuirea de sine... și nu știe că e din sare de bazna drobul... și din sare din aia foarte amară.

Deci cine te mai crede pe tine omule rău și necredincios? Cine te mai crede faraoane multiplicat în milioane de farisei și saduchei?

Eu ți-am pus mereu placa stricată exact ca un papagal, dar se pare că tu nu vrei s-o mai auzi căci iată parcă te văd cum ești din ce în ce mai plin de grimasele în care crezi că te crezi și te vezi înțețelept:
Citat:
Nu știu de astea... ori de astea, ori de astea, ori de astea, nu știu... de astea... spirtiritiste.

...decât vine unda:

Citat:
Cîntecul papagalului:
„ Eu știu c-ai să mă-nșeli chiar mâine, dar fiindcă azi ești suspărată, am să te iert, e vechi păcatul,.. și nu ești prima... vinovată. (Versiuniune după Minulescu, modificartă. Ce artă? Păi artă marțială și joială... firește.)

și... placa stricată, aia cu zmeus:

„Deci nu te mai agita dejabba, că oricum nu te mai cred!

Și oricâte p-ape vei arunca din guriță după copiii lui Dumnezeu, să fii pregătită că la un momendat se vor întoarce toate val vârtej asupra ta... săramnă amăgită de cel rău. ”''

Așa că iubește-Mă draga mea... dușmancă...”

Că eu atâta știu... și nu știu... ce mă fac cu tine.
Și ai grijă să nu te mai tot desfrânezi tot citind și tot privind, un pic un pic, la tot felul de averi frumușele prin toate filmele horrror, ca să nu rămâi pe veci așa.

Last edited by vsovivi; 17.01.2011 at 19:55:55.