Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu
Se stie ca ar trebui sa dai ascultare si sa nu cartesti!Daca Dumnezeu nu ar fi fost de acord cu asta atunci ar fi acum si "preotese" dar se pare ca asa cum s-a lasat este bine foarte cum zice in Scriptura,decat sa facem revolta la acest aspect mai bine am revolta pe ceva mai constructiv si util tuturor oamenilor nu numai femeilor
|
Sa facem ceva util tuturor oamenilor, nu numai femeilor, sunt deacord. Ce parere ai sa facem ceva util tuturor oamenilor, deci si femeilor? Nu sunt si femeile oameni? Si inca facute dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu? Daca Iisus a fost barbat, dupa care chip al lui Dumnezeu este facuta femeia? Dupa cel al Duhului Sfant poate? Aceasta este doar o exagerare ca sa va dati seama ca nu cu cele trupesti de judeca cele duhovnicesti, ci cu sufletul care in Hristos nu este nici barbat si nici femeie, dupa cum a zis apostolul!
Revenind la ascultare, am o intrebare: Dumnezeu a dorit cumva sa existe sclavi? Ca doar acelasi apostol care a zis ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului (in loc sa zica sa fie supusa lui Dumnezeu), a zis si ca sclavii trebuie sa fie supusi stapanilor lor (in loc sa zica sa fie supusi lui Dumnezeu). Sa inteleg deci ca Dumnezeu a dorit sclavia iar noi am facut foarte rau ca am abolit-o si facem rau in continuare pentru ca luptam in continuare impotriva ei?
Dumnezeu ne-a creat pe noi toti liberi, si nu doreste sclavia nimanui, ca daca ar fi dorit-o nu s-ar fi facut El servitorul nostru ci ne-ar fi facut pe noi sclavi. El doreste ca in libertate sa ascultam cuvantul Lui, si sa traim in pace. Si de asemenea doreste sa nu facem altcuiva ceva ce noua nu ne-ar placea ca acela sa ne faca. V-ar placea sa va opreasca femeile de la preotie? Nu asa-i? Atunci nu le opriti nici voi pe ele, daca vreti sa asculati cu adevarat cuvantul Domnului. Ceea ce tie nu-ti place, altuia nu face!