Cuvinte care conteaza . . . !
" Ah, daca am sti cum iubeste Preasfanta pe toti cei ce pazesc poruncile lui Hristos si cat ii este de mila si se intristeaza pentru cei ce nu se indreapta . Am simtit acest lucru pe mine insumi . Nu mint , spun adevarul inaintea fetei lui Dumnezeu, pe care sufletul Il cunoaste cu duhul am cunoscut-o pe Preacurata Fecioara . N-am vazut-o , dar Duhul Sfant mi-a dat sa o cunosc pe ea si iubirea ei pentru noi . Daca n-ar fi fost milostivirea ei , as fi pierit de mult , dar ea a vrut sa ma cerceteze si sa ma lumineze sa nu mai pacatuiesc . . . . Cuvintele ei erau placute , linistite si blande , si ele au lucrat asupra sufletului meu . . . . Cu adevarat , ea este Ocrotitoarea noastra la Dumnezeu si chiar numai numele ei bucura sufletul . Or , tot cerul si tot pamantul se bucura de iubirea ei . Ea viaza in ceruri si vede neancetat slava lui Dumnezeu , dar nu ne uita nici pe noi , sarmanii , si acopera cu milostivirea ei tot pamantul si toate noroadele . Si pe aceasta Preacurata Maica a Sa Domnul ne-a dat-o noua .Ea este bucuria si nadejdea noastra . Ea este Maica noastra dupa duh si , ca om , e aproape de noi dupa fire si tot sufletul crestinesc e atras spre ea cu iubire " . ( Sfantul Siluan Atohnitul )