View Single Post
Vechi 17.01.2011, 22:17:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
1 la mana: parerea ortodocsilor despre beatificarile facute de BC nu ne intereseaza.
Din moment ce topicul e pe un forum ortodox sunt sanse mici sa citeasca doar catolicii topicul. Probabil de aceea a fost scris, ca sa-l citeasca si ortodocsii.
Citat:
1) dpdv dogmatic sunt destule erori, lipsuri, profunzime nu am gasit decat in BC
Aici formularea poate nu e destul de clara. Daca am inteles bine, spuneti ca in BC sunt destule erori si lipsuri, dar ati gasit profunzime.
Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
2) daca trairea credintei se manifesta asa, cu extremism, intoleranta, aroganta, auto suficienta si mandrie, atunci, in ceea ce ma priveste nu pot alatura asta cu credinta lui Isus, cu porunca LUI de baza.
Lipseste esentialul......, lucrul fara de care nu se poate. Stii care e acela? Va lipseste iubirea de aproape, indiferent cine ar fi acela....., blandetea de care vorbea Isus ( "Eu sunt bland si smerit cu inima").
Aici sunt de acord, blandetea e buna. Dar iubirea de aproapele inseamna sa ii spui care e adevarul, sunteti de acord cu mine? De exemplu daca intalniti un hindus si ii spuneti ca religia lui nu prea e mantuitoare faceti asta din iubire pentru el. Asta nu inseamna ca il urati, ci dimpotriva.
Reply With Quote