Eu înțeleg că Domnul nu mai vrea să mâncăm nimic, absolut nimic, ci să răbdăm foamea și moartea și toată slăbiciunea pentru El fără să micșorăm timpul de lucru sau greutatea lui... fără să stingem Duhul... și nici să dormim de foame nu e voie și nici să moțăim la TV sau PC ori pe stradă cu ochii după goliciuni, ci vrea să dormim între 3 și 6 ore pe noapte cu gândul la El și la frate ca să auzim numai noi cum ne chiorăie mațele ca broaștele.
Deci e permis doar Cuvântul lui Dumnezeu și anafură și apă sfințită și mir viu... așa cum mâncau sfinții de pe la mănăstiri care abea sâmbăta și Duminica mâncau ceva mâncare căci în rest nu mâncau nimic decât un posmeg sau doi și o gură de apă, și posteau și lucrau și se rugau și privegheau, și se și smereau și tăinuiau că nu arătau ei asta cuiva și nu se lăudau cu asta înaintea lui Dumnezeu, sau cu ascultarea lor că știau că Domnul vede în ascuns că dacă te mândrești cuiva cu postul sau cu faptele sau cu vrednicia sau că nu mănânci carne atunci iată că a prins putere satana peste tine și nu Domnul, iar scopul este să reușești să te umilești și să-ți frângi mândria și purterea înțelepciunii contrare Domnului, și așa să fii de slăbit ca să nu mai poți să te îngâmfi ca să ridici la ceartă, din pricina inainiției... ceartă rea, ce artă? Artă marțială și joială, nu-i așa Marto? Deci fără să faci pe victima smolându-și fața și dând lecții viclene și pline de indiciile speranțelor deșarte adică crezând în tot felul de proorocii mincinoase ca să te lauzi tu cu tine folosindu-te de Hristos și foarte superstițioase că vai vai ce nenorocire o să fie dacă nu fac și alții exact ca tine, dacă nu te cred ei pe tine și nu-ți urmează sfaturile și lecțiile disperate întru totul... lecțiile nebuniei tale de pe urmă, așa ca pentru arta desfrânării cu tot felul de delicatesuri sulimenizante și înțețelepte ca să se umple și ei de înțelepciumă sau înțelepră cu care să înțepe și ei cu toată dăznădejdea și ispispita pe oricare frate ca să se răspândească virujul în mase, spre câștigul vicleniei întietățurilor întru dragostea de egolbanu', adică mustrarea aia plină de semeția păcătuirilor unse cu slănină, miere, aur și puf de găină... întru asemănarea cu gLumiail, marele consumator de cafia... cafia dulce amară ca să aibă forță să dea caftoi la oi... că de aia exersează arta, arta marțială și joială... pentru ceartă, dar este scris că pe dracool, și nu pe frate. Că nebunul mereu vrea să-L ispitești pe Dumnezeu ca să păcătuiască și Dumnezeu, adică să se mânie și să ne lepede și să plece și atunci să vezi ''fericire''.
''Marto, Marto, pentru multe te ingrijidoliceștii dar un singur lucru trebuiește și Maria e cea care L-a ales... care a ales bine, că doar numai pe Petru l-am făcut bucătar și câinele turmei și portar, iar voi sunteți cu mult mai mult decât acela... voi sunteți oițele Mele și mielușeii Mei.''
''Dacă Mă iubești Petre, mână și paște oile Tatălui Meu...''
''Pe toate le știi Doamne, știi că te iubesc, dar cu acesta ce va fiii?''
''Dacă acesta va fiii până ce vin Eu ce-ți pasă ție? Tu vino după Mine!''
Și a mers Petru și iată că a câștigat o comoară, o pereche de lanțuri grele într-un fund de temniță grea. Cine le atingea se vindeca de necredință.
''Și pe piatra aceasta voi ridica biserica Mea, că nu de la bârfele sângelui și a cărnii ai mărturisit pe Adevărul ci Duhul ți-a dat ție să mărturisești pe piatra din Capul Unghiului...''
Deci meniul creștinului ar trebui să fie ceva de genul:
-răbdări prăjite în ulei încins
-cozi de pește prăjit pe jar de cărbuni la ursul din pădurea adormită, ursul păcălit de vulpea argintie,
-pofte fierte în smoală și asezonate cu sulfuri scoase din apele sulfuroase
-găuri de covrigi umplute cu bule de apă minerală
-iahnie de vise deșarte frecate de fundul mării
-ceapă și usturoi stivite și bătute cu ardei iuți și cu hrean și puse pe rană
-foi de varză murată sau călită în tăceri tâmpite și speriate și înțepate, ca să iasă acreala din sarmalele pe post de creier
-gogoși din aluat de farisei și saduchei cu suspini și gemuri de murmure
-pălăcințele din cărbune și turte dulci din nisip pudrate cu praf de pușcă să se viceverseze zicala ''la plăcinte înainte și la război înapoi'',
-și alte variațiuniuni pe aceiași teamă care stârnesc ''fericirea'' ca nu cumva să mai îndrăzneștii altădată ca să-ți faci urechiușe de iepurași și ochi de ereți la ceauniuni servite la aceiași masă cu toți puii de vipvipere și de năpârci sub formă de gușlaș ardelenevesc.
Iar la final o beție lungă, o beție cu apă rece, care se lasă cu lătrături la lună că de ce este ea așa de murdară, Luna, după 7000 de ani și de ce ne arată păcatele noastre pe fața ei chiar atât de clar de parcă totul ar fi fost în zadar... deci lătrături și urlete la lună de parcă ai bate șiaua ca să priceapă iapă dar și turma de oi, dar mai ales pentru ca să priceapă
oaia mică... și aia
grasă.
Iar la final un cântec ostășesc:
''Și-altă dată, și-altă dată, o s-o facem și mai și mai lată...
câte-un pic, pic, pic, câte-un picpicpic, până nu mai rămâne nimic, câte-un stropstropstrop, până n-o mai fiii deloc...'', și atunci poate că n-o să-ți mai cânte frații,
că ai fiii prost, numai un pic, un pic, un pic, foarte un pic, cel mai un pic, zărindu-te ieșit iar
la moul.
Deci, ai grijă că
Popoatie, poatie!!!