Subiect: Zodiac
View Single Post
Vechi 18.01.2011, 12:33:37
OmuBun
Guest

Implicit

Nu vreau polemica si nu raspund nici unei provocari. Va vorbesc dintr-un punct de vedere personal, ca cineva care a studiat caracterele umane, nu astrele ca previziune. Oricat am incerca sa facem abstractie, exista o anumita specificitate a caracterelor pe zodii, ce nu poate fi ignorata decat de rauvoitori sau necunoscatori. Asa cum anumite plante se incadreaza in anumite criterii de terapie, la fel si omul are anumite trasaturi comune pentru segmente de timp. Totul are o reversibilitate mai devreme sau mai tarziu. Tainele lui Dumnezeu nu le putem noi cuprinde, dar nu putem face abstractie doar de unele, in timp ce pe altele le luam in calcul. In fiecare an, Sfintele Pasti se calculeaza de la data echinoxului de primavara. Daca n-am tine cont de astre, toate regulile ar fi reduse la zero. Toti batranii intelepti stiu ca cele mai indicate momente pentru a semana sau a planta, sau a pune o closca cu pui, este atunci cand e luna in crestere. Cu toate ca sunt ortodocsi practicanti cu multa frica de Dumnezeu, ei tin cont de fazele lunii si nimeni nu-i va da canon de pocainta pentru asta. Dumnezeu nu ne cere nimic altceva decat sa-I oferim ceea ce I se cuvine si nimic din ceea ce facem, sa nu sminteasca pe cel de langa noi, nici sa-l manie, nici sa-l judece. Intreg Universul apartine lui Dumnezeu si are reguli extrem de precise. Sa le luam ca pe o taina bine-placuta si folositoare si sa nu ratacim adancindu-ne in Univers si uitandu-L pe Creatorul lui.
Asta e parerea mea, care nu doresc sa o impun nimanui, iar daca e o mare ratacire, este a mea. Oricine poate crede orice. Eu stiu ca sunt in zodia berbecului si oricat as incerca sa ma schimb, nu ma pot identifica cu caracterul nici unei alte zodii, desi am facut uneori mari eforturi. Totul ni se da "de sus", iar noi trebuie sa le acceptam asa cum sunt. Nu cred in horoscoapele de prin ziar, TV sau site-uri specializate pe net. Sunt doar "afaceri" care nu au nimic comun cu Dumnezeu. Omul, chiar nascut sub un anumit semn, daca are credinta, nici o influenta nefasta nu-l poate atinge, ci dimpotriva, poate schimba totul in viata lui, in ciuda unei harti astrale care pare sa duca in alta directie.
Reply With Quote