Subiect: singura in doi.
View Single Post
Vechi 19.06.2007, 16:46:02
mihaela75 mihaela75 is offline
Member

Data înregistrării: 27.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Mihaela 75: Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asemenea experienta negativa. Drept sa-ti spun, nu ma vad in stare sa dau sfaturi in asemenea situatie. Eu vorbeam mai mult de coborasurile si suisurile dintr-o casnicie. Noi vorbim aici la modul general si nimeni nu se asteapta ca cineva sa execute intocmai sfaturile, fara discernamant.

Exista invatamant obligatoriu, dar acesta nu include si niste cursuri despre viata, despre viata de familie, despre viata de parinte. M-am gandit foarte mult la un asemenea curs pentru elevi, viitorii soti si parinti. Viitorii adulti ar pasi mai echipati in viata.

Viata fiecaruia e diferita de viata celuilalt. Avem fiecare o alta traire interioara. Un singur lucru este cert, si anume ca intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict. Din pacate se rasfrange asupra copilului, care duce in suflet aceasta povara, dar si o intelepciune, si anume, de a nu face la randului lui acelasi lucru propriului sau copil.

Mai multe generatii au fost lipsite de tainele Bisericii si acest lucru se resimte in viata de familie. Oamenii au fost lipsiti de ajutorul Domnului, pe care de obicei il primim (si) prin intermediul preotului. Oamenii nu au stiut sa se roage si mai degraba si-au vorbit de rau partenerul de viata. Greseli, multe si regretabile greseli.

Sa consideram acesta ceasul al doisprezecelea si sa ne gasim un duhovnic, un al doilea parinte de suflet, la care sa alergam atunci cand avem nevoie, ca sa nu fim raniti si ca sa nu ranim. Rezolvarea problemelor este intotdeauna in bine nu in rau.

Totusi, am citit foarte de curand, ca parintele Arsenie Boca sfatuia pe unele femei sa divorteze de sotii lor betivi, intrezarind un sfarsit tragic. Cine are nevoie de asemenea sfat, trebuie sa-l caute la persoane cu discernamant, si anume la preoti duhovnici.
ancah spuneai ca :" intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict".iti spun ca sunt unele conflicte,si uneori deosebit de violente, au loc fara vointa victimei!bineinteles,sunt cazuri si cazuri,dar eu vorbesc de o realitate foarte,foarte bine inradacinata la noi in tara.sunt femei care sunt ABUZATE si jignite,indiferent cat de mult ar incerca ele sa evite aceasta situatie.hm,vina lor?saracele sunt si ele fiinte ca oricare altele(nimeni si nimic nu e perfect),au sentimente,simturi ,ca orice alta fiinta.asta e vina lor!care este "partea ei de contributie la conflict"(ma refer la femeie)?simplu:isi cere si ea dreptul la viata,la greselile ei.iar un conflict violent NU POATE FI JUSTIFICAT DE NICI O VINA!hai sa justificam si holocaustul(doar si evreii erau vinovati ca erau evrei) si comunismul(bietii oameni care au fost chinuiti si ucisi nu mai conteaza).doar asa se propaga si se incurajeaza violenta in familie si in lume:prin permisivitate!ma refer aici la conflictele violente si ma adresez celor care indeamna femeile maltratate sa isi ierte sotul,chiar pentru copil.care in asemenea situatii mai rau i se face...
Reply With Quote