View Single Post
Vechi 18.01.2011, 13:49:28
antoniap
Guest

Implicit

Sa nu uitam ca Iisus Hristos nu a propovaduit delicatetea. Nu aceasta este cea mai importanta virtute pentru mantuire. Politetea poate fi si o arma, deorece slabeste vigilenta adversarului.

A spune cuvantul potrivit la momentul potrivit si a fi sinceri cu noi insine si cu altii cred ca e mai important decat a fi delicati pentru a seduce, afisand un zambet comercial tuturor. Delicatetea poate fi reala sau falsa.

Dupa judecatile lumesti, nici Iisus nu e prea delicat:

Evanghelia dupa Matei,capitolul 7

• 1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati

• 2. caci cu judecata cu care judecati, cu aceea veti fi judecati; si cu masura cu care masurati, cu aceea vi se va masura.

• 3. Cum de vezi paiul din ochiul fratelui tau, dar barna din ochiul tau nu o iei in seama?

• 4. Sau cum ii vei zice fratelui tau: Lasa-ma sa-ti scot paiul din ochi!, si iata ca'n ochiul tau este barna?

• 5. Fatarnicule, scoate mai intai barna din ochiul tau si numai atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

• 6. Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie.

• 7. Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide;

• 8. ca oricine cere, primeste; cel ce cauta, afla; si celui ce bate i se va deschide.

• 9. Cine oare este omul acela dintre voi caruia fiul sau ii va cere paine si el ii va da piatra?;

• 10. sau, de-i va cere peste, el ii va da sarpe?

• 11. Deci, daca voi, rai fiind, stiti sa dati daruri bune fiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El!

• 12. Asadar, pe toate cate vreti sa vi le faca voua oamenii, intocmai faceti-le si voi lor; ca aceasta este legea si profetii

• 13. Intrati pe poarta cea stramta; ca larga este poarta - si lat este drumul ce duce la pieire si multi sunt cei ce intra prin el;

• 14. si stramta este poarta - si ingust este drumul ce duce la viata si putini sunt cei ce il afla.

• 15. Feriti-va de profetii mincinosi, care vin la voi in haine de oi 4, iar pe dinlauntru sunt lupi rapitori.

• 16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara se culeg struguri din spini sau smochine din maracini?

• 17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.

• 18. Nu poate pomul bun sa faca roade rele, nici pomul rau sa faca roade bune.
  • 19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.

• 20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.

• 21. Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra in imparatia cerurilor, ci acela care face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.

• 22. Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tau multe minuni am facut?
  • 23. Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v'am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati faradelegea!

• 24. De aceea, tot cel ce aude aceste cuvinte ale Mele si le plineste , i se va asemana barbatului intelept care si-a cladit casa pe stanca.

• 25. Si a cazut ploaia si au venit puhoaiele si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea, dar ea n'a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca.

• 26. Dar cel ce aude aceste cuvinte ale Mele si nu le plineste, i se va asemana barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip.

• 27. Si a cazut ploaia si au venit puhoaiele si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea si ea a cazut. Si mare i-a fost caderea!"

• 28. Iar cand Iisus a sfarsit cuvintele acestea, multimile erau uimite de invatatura Lui,

• 29. ca ii invata ca unul care are putere iar nu cum ii invatau carturarii lor.

Reply With Quote