Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Au existat Adriana si femei in biserica ortodoxa care au trebuit sa fie preotese din necesitate, in timpul urgiilor razboiului sfint al rusilor, si Dumnezeu le-a iubit pentru credinciosia lor si le-a rasplatit pentru puterea lor de a lua hotariri duhovnicesti in momente de criza, moarte in jur cu trupuri firtecate de bestia nazista care inainta pentru a-i stringe pe toti ortodocsii de git!....si slava acestor femei!...asa au spovedit impartasit si mai ales BOTEZAT COPILASII lor de unele singura la lumina luminarii in ascuns! zeci de mii de copii au fost astfel botezati!...si uite ca nu au fost pedepsite de Dumnezeu ci le-a luat la sinul Sau!
ATUNCI IN MOMENTELE DE URGIE se SEPARA GRIUL DE NEGHINA cind sabia se balangane deasupra capului gata sa ti-l reteze in orice clipa... nu in momente de pace si capatuiala in jeepane si mertane unde fiecare este mare FILOZOF!
Nimeni nu vrea sa recunoasca si paradoxal nici femeile macar, ca deh, sunt din Balcani...dar uite ca totusi in lipsa de barbati multe in stepele rusesti si in Siberia si-au luat inima-n dinti si au facut-o si ani de zile au fost pe rol de preotese..fara sa dea "ciuma-n ele" de "eretice"
|
Multumesc Andrei!! Nu am stiut! Mare este Domnul! Pentru ca in momentul in care am descoperit ca la altii in Biserica exista femei preot, m-am rugat sa existe si la ortodocsi, Biserica in care m-am nascut! Ce bine ca exista! Chiar daca acum doar in Cer. Este atat de minunat! Domnul sa te binecuvinteze, ca prin tine a raspuns rugaciunilor mele arzatoare!!!
O zi minunata tuturor!!