Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Așadar:
1. diavolul este răul;
2. răul nu era, nu este și nu va fi; nu are nici fire, nici ființă, nici putere, nici lucrare;
3. deci... diavolul nu există! El nu are nici fire, nici ipostas, nici putere nici lucrare, ci e complet inofensiv.
Și așa am dat peste tactica diavolului acum, la sfârșit de timp: el nu se mai străduie să-i îngrozească pe oameni, ci să-i convingă matematic că nu există.
|
Cand am spus ca :"Prin diavol intelegem raul " am si dat definitia raului , adica:
"raul este abaterea lucrarii puterilor (facultatilor) sadite in fire de la scopul lor si altceva nimic. Sau iarasi, raul este miscarea nesocotita a puterilor naturale spre altceva decat spre scopul lor, in urma unei judecati gresite."
Si s-a spus clar ca raul: "nu subzista prin firea proprie". Caci daca raul era prin fire atunci insemna ca Dumnezeu l-a facut, caci Dumnezeu a creat firea si natura lucrurilor. Insa Dumnezeu fiind in fiinta lui bun a sadit si in fire tot ce era bun, insa raul a luat nastere prin miscarea nesocotita a puterilor naturale spre altceva decat spre scopul lor, in urma unei judecati gresite.
Si prin asta putem sa intelegem ce inseamna Lucrarea diavolului si diavolul implicit...