[quote=Laurentiu][quote=dillema]
Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"??? Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.
Hai sa fim si noi crestinii tolerantii si cu avortul CA dupa Domnul vsovi trebuie sa il citam pe Parintele Pimen care oricum sigur nui ar fi de acord cu Avortul...
Dilema draga nu te-a plesnit nimeni cu vreo piatra am discutat despre avort si despre consecintele care le are in realitate si care pentru tine nu exista.
De Judecat are cine sa judece VA Judeca Dumnezeu dar judecata cu verdict atunci la judecata va fi prea tarziu acum mai este timp.
Eu am incercat sa dezbat subiectul in viziunea Marilor Duhovnici si a Sfintilor
Ca tu te-ai simtit lovita de vreo piatra asta este Partea a doua..
Ai auzit : Ascultati de mai marii vostru
E bine ca povatuitorii sa graiasca totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blanzi intru dojana si smeriti intru mustrare
|
Imi place exprimarea ta "crestineasca" e foarte plastica si ..reprezentativa ce sa mai zic.
Eu as vrea sa il citezi pe Hristos care e parte a sfintei treimi si nu un om a carui experienta nu o neg, invatatura de baza este folositoare dar nu in toate situatiile. E usor sa vorbesti cand nu esti implicat direct in problema. De aceea prefer sfaturile preotilor de mir care au acelasi har preotesc si sunt in mai masura sa dea sfaturi si uneori nici atunci, cand or fi preoti femei...poate atunci am sa le cred. Sunt bune ideile date de multi forumisti aici. Sunt tinere femei care avorteaza doar din nestiinta si prostie caci habar nu au ca in pantecele lor este o potentiala viata,poa
te un bebelus dragalas a carui vointa nu o stim daca vrea sa traiasca sau nu. O putem sti dupa...cand a ajuns adult dar atunci e prea tarziu pentru decizii:)))). Dar cand acesta potentiala viata pune in pericol viata mamei fizica si psihica (viol), D-zeu ne-a dat posibilitatea de a alege si iertare. Deci prefer o viata decat pierderea unei vieti si a unei potentiale fiinte.
Ce a-ti alege? un bebe viu sau un embrion sau fetus?
Nimeni nu a raspuns la intrebarile care le-am postat nici macar tu draga Laurentiu cu toata invatatura de la sfintii parinti. Tu ai creste un copil rezultat al violului sotiei tale?
Si daca s-ar ivi un astfel de caz: O femeie insarcinata cu gemeni falsi dar unul e localizat pe trompa ce inseamna clar moartea mamei si a embrionului si un alt fetus-embrion bine dezvoltat . Ce ai alege? Sa martirizezi mama si un alt embrion dezvoltat armonios pentru un embrion care nu are nici o finalitate?