Citat:
În prealabil postat de mika
Felicitari, "OMU BUN", pentru pozitia de mare echilibru si lucida si care e ,cred, in acord cu toata stiinta lumii acesteia.
cum ar spune cineva: astrele (planetele) determina o energie de atractie, cum ne invata fizica, de altfel. si energie fiind (creata, probabil) inflenteaza si ce i in jur.
as zice ca polemica trebuie terminata , odata cu postarea de mai sus, a omului bun!
|
Pe mine nici nu ma intereseaza sa fiu în acord cu "toata stiinta lumii acesteia", mai ales daca ea se dovedeste a fi în dezacord (total sau chiar si partial) cu Adevarul.
Cât despre astrologie, este o bataie de joc, o inselatorie draceasca (cu ifose de "stiinta"), care combina minciuna cu fragmente de adevar (sau cu ceva ce, la prima vedere, pare a fi adevarat). Este de-a dreptul daunatoare atât pentru mintea omului, cât si, sau mai ales, pentru sufletul sau. Nu ne este de nici un folos (ba dimpotriva!) sa ni se atraga atentia asupra unor asemanari sau deosebiri de comportament între diferite semne astrale, pentru ca acestea nu spun nimic despre adevarata persoana, care este unica. Este chiar o lipsa de respect orice încercare de a clasifica oamenii, cu atât mai mult pe criterii superficiale. Astfel, cine se ia dupa astfel de semne isi taie singur posibilitatea de a se cunoaste pe sine si pe ceilalti în profunzime, în loc sa caute si sa vada chipul lui Dumnezeu in fiecare om. Tocmai de aceea, isi bat joc dracii de noi, fiindca nu au nici un interes ca noi oamenii sa ne cunoastem, sa ne respectam si sa ne iubim, ba mai mult sa-L avem prezent pe Dumnezeu în relatiile dintre noi. De aceea ne induce vicleanul în eroare prin premisele false pe care ni le furnizeaza, iar noi, pe baza unor astfel de premise, ne formam diverse pejudecati, care adeseori ne fac sa ne purtam nedrept cu semenii nostri.
Nu vreau sa contrariez pe nimeni cu aceste afirmatii, ci mai degraba sa trag un semnal de alarma, fiindca atât astrologia, cât si alte domenii ale miscarii new age, sunt cai ale pierzarii. Ele dau doar iluzia unei "cunoasteri", dar, de fapt, ele nu fac decât sa ne adoarma constiinta.
Acestea-mi sunt convingerile de acum, la care am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu, dupa ce am pierdut timp pretios cu astfel de mizerii.
Doamne ajuta!