View Single Post
Vechi 20.01.2011, 08:01:13
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ar fi cazul sa nu considerati spam aces mesaj, pentru ca dumneavoastra v-ati abatut de la topic, nu eu, ironizind (ca sa nu spun mintind) Biserica Catolica.As vrea si-mi tilcuiti urmatoarea fraza, spusa de dumneavoastra:" Căci aveți un Pontifex Maximus, deși Isus e Unicul Mare Făcător de Punți între Dumnezeu și oameni." Eu din asta inteleg ca sugerati: desi unicul mijlocitor (sau facator de punti) intre Dumnezeu si oameni e Isus Cristos, catolicii l-au mai adaugat pe Pontifus Maximus.

Referitor la vicaius Filii Dei, care inseamna vicarul Fiului lui Dumnezeu, da, acest atribut il are sfintul parinte papa si orice preot: ei fac (sau ar trebui sa faca) exact ceea ce a facut Isus: se jertfesc pentru ceilalti (exact ca Isus), iarta pacatele (exact ca Isus), transforma piinea st vinul in Trupul si Singele Domnului (exact ca Isus). Da, Isus a lasat niste pastori ai turmei si acestia sint preotii.

Citat:
Subiectul topicului este sfintirea obiectelor. Nu mi-ati spus de ce nu tamiiati altarul si de ce nu sfintit altarul si candelele
Pentru simplul fapt că în dispensațiunea creștină nu mai există tămâie, altar, candele. Hristos a devenit și Jertfă și Altar, Hristos este Lumina Lumii; Duhul Sfânt și Cuvântul este Candelă șu Lumină pe cărarea noastră, iar tămâia este "rugăciunile sfinților" (Apoc.5,8)

Citat:
cu toate ca v-am dat versete care arata aceste practici, in Vechiul Testament.
Ați omis să-mi dați în Noul Testament al Domnului Isus Cristos, cel care descrie practica creștină.

Citat:
V-ati cramponat in cuvintul "luminare". Iata si luminarea pe care o tot cautati (1Macabei4.50)
"Și au tămâiat pe jertfelnic și au aprins lumânările cele de pe sfeșnic și luminau în templul Domnului."
Nu vă mai necăjesc cu faptul că 1 Macabei e carte necanonică și trec direct la subiect. "Lumânările" de care scrie acolo sunt de fapt λύχνους, adică lămpi.

Citat:
Mi-ati spus ca ma cramponez in Vechiu Testament. Iata si din Noul Testament(Apocalipsa 8.3-4):
3. Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului.
4. Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților.
inexistentele lumânări, cădelnițele și tămâia din text se referă la niște elemente simbolice care nici măcar nu sunt într-o biserică creștină, ci în Templul Ceresc. Tot Apocalipsa explică acele elemente și ce semnifică ele.

Citat:
Concluzie: nu sfintiti altarul, nu sfintiti candele, nu aprindeti luminari pe altar (despre care se scrie in Vechiul Testament), nu tamiiati altarul (despre care se scrie in Noul Testament). Mi-e clar; si la acest subiect imi aratati cit de multi "respectati" Biblia.
Deplasata concluzie la care ați ajuns demonstrează cât de puțin cunoașteți din Noul Legământ statornicit de Domnul Cristos - legământ în care nu mai există ceremoniale legate de altare, foc, sânge, animale junghiate și cohorte de preoți și leviți.
Reply With Quote