View Single Post
Vechi 20.01.2011, 14:19:28
NECTARIE NECTARIE is offline
Banned

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: BRASOV
Religia: Ortodox
Implicit

Părintele Teofil a fost foarte iubit, pentru că și el era un părinte iubitor. Deși orb, se purta ca un om care nu avea nicio lipsă. De o vastă cultură, atât ortodoxă, cât și laică, părintele vorbea cu multă naturalețe despre virtuțile creștine, despre iubirea de Dumnezeu și aproapele nostru, dar de fiecare dată la întâlnirile cu tinerii recita fără cusur sute de versuri sau dădea citate din Scripturi ori alte cărți importante. În urma sa a rămas o adevărată comoară: 30 de cărți duhovnicești pe care le-a scris, nenumăratele înregistrări audio și video, sfaturile transmise fiecăruia în taină sau tuturor la predici, dar mai ales amintirea unui părinte viu și bun, întotdeauna mulțumit cu ceea ce avea. Așa cum ar trebui să fim și noi toți dacă spunem că îl iubim pe Hristos Domnul.

„Eu sunt sigur că voi merge în Rai, și nu pentru faptele mele, ci pentru bunătatea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a făcut Raiul ca să-l țină gol. Trebuie să ne potrivim cu Raiul, să ne placă acolo și să ne silim să-l câștigăm. Și-l vom câștiga, căci «Dumnezeu bun și iubitor de oameni este». De ce să nu credem acest lucru și de ce să mă îndoiesc că mă va milui și mântui și pe mine?” (Părintele Teofil)
Reply With Quote