View Single Post
Vechi 20.06.2007, 09:10:44
Maria_Sofia Maria_Sofia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silvimiha
Maria S.,ia aminte:"TOATE NE SUNT INGADUITE,DAR NU TOATE DE FOLOS".
Cred ca tu confunzi libertatea cu libertinajul! Diferenta este ca libertatea este vesnica,dar libertinajul este vremelnic,si sfarseste in durere si in singuratate,la urma moartea!
Daca vrei sa intelegi,vei intelege!
NU nu am confundat libertatea cu libertinajul,niciodata.Desi imi place sa sper in existenta libertatii totusi ea nu EXISTA.ce inseamna libertatea?pt unii libertinaj,pt altii mantuire,pt altii,pt unii sinucidere,pt altii rationalism,dar toate astea sunt inglobate in conditaia umana imposibil de sfasiat.Dumnezeu o fi dat vesnicia dupa moarte si impacarea iar sufletul va ramane vesnic captiv in vesnicia asta.Libertatea mai poate insemna si exprimarea unei opinii indiferent de ce natura este ea,raul facut prin impiedicarea exprimarii unei opinii este ceva deosebit:prin el intreaga specie umana este pradara,atat posteritate,cat si generatia actuala.Dak o opinie este inabusita,ramane posibil ca pe cat putem noi sti cu siguranta,acea opinie sa fie adevarata.a nega acest lucru insemna a presupune ca voi insiva sunteti infailibili.credinta oarba in religie de exemplu si refuzul altor ideei nu este tot trufie?suntem infailibili ca credem in dumnezeu.toate facultatile specifice omului se exerseaza prin alegeri succesive.dak deja a ales neamu sau familia pt tine,nu se mai poate spune ca ai ales ci ca ai fost indoctrinat.In fine toate acestea:raiul,poapoare eliberate,democratie etc sunt iluzii frumoase ale libertatii.Inctusati suntem in noi si in conditia noastra,iar la capat este NIMIC.(anca va presupupune acum mai mult ca sigur ca sunt nihilista)
Reply With Quote