In toate exista un inceput si un sfarsit!... Dar e mai rau ca la popice, pentru ca la popice niciodata nu se vor ridica mai multe decat darami. Fiecare placere sau patima este inlocuita mai devreme sau mai tarziu cu altele despre care nici nu ne dam seama.
Ce este DA, da si ce este NU, nu!... Ce-i cu adevarat DA in viata noastra si ce este NU! "Cine se stie fara de pacat, sa ridice piatra!" De cate ori nu spunem "da" si facem "nu" si de cate ori viceversa? (Vezi pilda tatalui care-si trimite mai intai primul fiu in tarina si care spune ca nu se duce, dar are remuscari si merge, si fiul care isi linguseste tatal si nu-l contrazice, promitandu-i ca merge, dar nu se duce!...) Despre DA si NU se pot scrie sute si mii de pagini si tot nu am reusi sa ne lamurim asupra Adevarului.
Pacatul este extrem de perfid cu cei care incearca sa se desavarseasca, si straniu la cei care nu pun pret deosebit pe mantuire. Astazi am mers la medicul de familie pentru o trimitere catre un centru de analize.(O doamna la vreo 60 de ani) Relatia noastra a fost dintotdeauna relaxata si spontana. Cand am intrat, am gasit biroul asezat pe partea cealalta a cabinetului si mi-am exprimat nedumerirea. Atunci mi-a povestit ca s-a apucat sa citeasca in revista "Femeia" un articol cu nuante "feng shui", iar acolo scria ca tocmai vom intra in "anul iepurelui alb" si trebuie sa avem grija sa ne pozitionam la birou cu fata spre vest (apus) fiindca acest an va fi guvernat de un spirit foarte rau care salasuieste catre vest si nu suporta sa stam cu spatele la el... Iata cat de usor ne asezam cu spatele la Dumnezeu, pentru a nu deranja pe "Marle Iepure Alb"! Nu neg ca am si eu multe idei care si-au facut cu timpul loc in mintea mea, dar le iau ca pe taine ale lui Dumnezeu si-atat. In momentul in care intra in conflict cu credinta ortodoxa, si sunt constient de acest lucru, nu stau pe ganduri. Da, probabil or fi existand conexiuni si respingeri intre elementele lemn, apa, foc, pamant, metal si ce-o mai fi, nici nu le caut, nici nu le combat, dar nu putem sa ne organizam viata in raport cu spiritele rele, ca sa ... nu le suparam... Impotriva tuturor legilor, Dumnezeu a despicat marea in doua, a adus mana din cer, a facut sa izvorasca apa din stanca si oricate reguli mai mici sau mai mari ar exista, El va fi mereu in masura sa intervina. Realitatea nu poate fi zdruncinata decat de Dumnezeu, caruia trebuie sa-I dam tot, in ciuda constrangerilor de orice fel. Si nu de fanatici are nevoie, ci de constiinta imaculata ca, DA, El poate schimba din DA- NU si din NU-DA, poate face din zi, noapte si din noapte zi, poate darama tot cerul cu legile lui cu tot, ne poate omori si invia intr-o clipita. Pentru ca-i Dumnezeu cel Stapan peste tot, inclusiv peste "iepurasul cel alb"!
|