Vreau sa va ma scriu o povestioara frumoasa pe care ne-a zis-o parintele de la biserica unde merg eu, imi place foarte mult si cred ca avem de invatat din ea, poate unii o stiti :)
Un barbat dintr-un sat, care era ortodox, l-a rugat pe un vecin, care era de alta credinta, daca bine imi amintesc era evreu, in orice caz nu credea in sfanta cruce, sa il duca si pe el la un targ unde evreul mergea sa-si vanda marfa. Ei bine, la un moment dat au trecut pe langa o biserica iar barbatul ortodox nu si-a facut cruce. Atunci evreul i-a zis : "Eu nu imi fac cruce pentru ca religia mea nu-mi permite acest lucru, dar religia ta iti cere sa-ti faci cruce. Daca pe Dumnezeu nu il cinstesti cand treci pe langa biserica, atunci nu pot fi sigur ca o sa ma cinstesti si pe mine si nu o sa furi ce am, asa ca ne vom intoarce si nu te voi mai duce nicaieri." Poate nu am redat-o foarte corect, asa mi-o amintesc eu, dar importanta e invatatura :D
Parintele nostru mai zicea ca atunci cand trecem pe langa o biserica trebuie sa ne facem cruce ca un fel de salut catre Dumnezeu, daca nu ne facem semnul sfintei cruci inseamna ca il ignoram pe Dumnezeu.
Si sa nu uitam ca atunci cand ne facem semnul crucii importante sunt si cuvintele pe care le rostim : "Slava Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh. Amin!"
Ioana :)
|