Asta e "defectul" nostru , ne place sa filozofam , sa ne indepartam , incet dar sigur , de esenta problemei ce se dezbate ! E o calitate , un defect , Dumnezeu stie cel mai bine , dar important este a ramane , din orice discutie cu ceva in minte . Recunosc ca vorbele , si gandurile frumoase , ma dezarmeaza , ma-nduioseaza , dar pana la un punct cand imi dau seama de minciuna ! Ne place sa trecem drept oameni buni sau mai putin buni , tinem post in multe zile , facem milostenie , dar ramanem cu inima impietrita pentru niste motive carora le dam mult prea multa importanta , ne pomenim criticand persoane despre care nu stim nimic , sau mai nimic , ce se afla in sufletul lor , care este relatia lor cu Dumnezeu , si toate astea raportate la convingerile noastre extrem de subiective ! Sunt cuvinte , idei , pe care le-am retinut dintr o postare , o postare pe care refuz sa cred ca nu a fost sincera , dar , pentru ca exista si un Dar , pana in ce punct oare a fost aceasta sinceritate , sau poate ne place sa fim admirati , si implorati de a nu parasi un amarat de spatiu virtual , sa vedem reactia , sa facem un "sondaj" mascat , sau poate asa ne-a venit "noua " a vorbi la suparare !?!? . . .Ajungem de fapt sa ne adaugam in fiecar clipa pacate care nu-si au rostul ! Dar oare sunt si pacate ce isi au rostul ? ? ? . . .Dupa umila mea parere cele mai blajine animale sunt oile , vietati care ofera omului totul : Carne , lapte , lana . Insa oaia te hraneste in masura in care o ingrijesti cu atentie si responsabilitate si-i oferi conditii prielnice . Se stie ca daca oile stau mai mult timp intr un loc , se imbolnavesc de picioare si ajung sa nu mai poata merge ? ( sper sa se intelega ce vreau a spune ) ! Am spune ca oaia este sortita mersului si deplasarii dintr-un loc in altul . Si omul ,fie el Bun sau nu , este un etern calator in aceasta viata , cautandu-si linistea sau posibilitatea de a se realiza . Domnul Hristos spune ca la sfarsitul veacurilor va desparti pe cei buni de cei rai , asa cum desparte pastorul oile de capre . Una din reprezentarile vechi ale Mantuitorului era si aceea sub forma de miel . Mielul Hristos S-a adus ca jertfa pentru iertarea pacatelor lumii intregi , cum se spune la slujba Proscomidiei . Deci , cred ca inainte de a analiza horoscoape , fie ele si chinezesti , turcesti , arabesti . . . , sa nu uitam ca Mantuitorul este in acelasi timp , si Pastor , Cel care conduce turma spre limanul cel neanviforat , dar si Mielul care se jertfeste pentru pacatele fiecarui crestin , fie el forumist sau nu . Doamne ajuta !