View Single Post
Vechi 21.01.2011, 09:16:58
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Nicăieri 5,39)

Dacă ai Biblia și nu o studiezi -așa cum spune Cristos- cum mai poți avea viața veșnică? Dacă Scripturile mărturisesc despre Cristos, de ce să caut informații despre El în alte surse (povești, tradiții, etc.)? Bineînțeles simpla citire a Bibliei nu ne mântuiește, ci conformarea la învățătura ei și credința în Domnul Cristos. Dacă "socotesc" că am viață veșnică arzând niște lumânări (ori alte forme și practici ceremoniale), neglijând Scriptura ce cu adevărat mărturisește despre Cristos, voi rămâne pe acest pământ arzând alături de ele.
.
Versetul pe care mi l-ati dat este legat de urmatorul:
"40. Și nu voiți să veniți la Mine, ca să aveți viață!"

Tocmai ca cercetarea Sfintei Scripturi in detaliu, pentru a patrunde tainele ei (cine le poate patrunde?), poate sa ne duca sa fim ca fariseii: "plini" de invatatura insa lipsiti de iubire. Isus ne-a invatat sa fim plini de iubire. Atit. Ne-a indemnat sa ne rugam, sa intoarcem obrazul, sa daruim haina aproapelui. Sa nu uitam nici de apostolul Pavel care ne spune ca "cunoasterea semeteste, iar iubirea zideste."
Referitor la sfintirea obiectelor: ca si catolica am gasit destule argumente in Biblie ca sa vad ca nu e o practica gresitata.

Last edited by nutucutu; 21.01.2011 at 19:49:50.
Reply With Quote