View Single Post
Vechi 21.01.2011, 11:33:54
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Eu nu am zis sa nu respectam preotii, dimpotriva, sunt slujitori ai Domnului si trebuie respectati. Eu am zis doar ca si femeile trebuie sa aiba voie sa fie preot pentru ca nu le lipseste absolut nimic. Si iata un caz concret in care cel mai induhovnicit era o femeie si nu un barbat...
Ba da draga, le lipseste.... CURATENIA. Cred ca esti familiarizata cu faptul ca femeia are zilele ei in care este spurcata, ce vrei, sa intre asa in altar sa moara acolo si sa-si condamne sufletul in iad pe vesnicie. O singura Femeie are voie in Sfanta Sfintelor si aceea este Pururea Fecioara Maria. Daca tu te consideri vrednica sa fii preot (impropriu spus) esti stapanita de mandrie si te preamaresti fara merit. Nici o femeie de pe pamant nu este vrednica de asa ceva, indiferent cat te zbati tu, exista doar alegerea de a fi maica.
Tu faci confuzie grava, ca nu a zis nimeni ca o femeie nu poate fi mai vrednica decat un barbat, dar sa demonstreze prin fapte de credinta (Sfanta Paraschiva, de exemplu, nu a avut astfel de pretentii si nici Sfanta Maria Egipteanca, Sfanta Filoteia, chiar daca erau pline har si pe doua din ele ni le-a lasat Dumnezeu drept marturie)