294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel
294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie) (IV)
De remarcat că restricția operează exclusiv în familiile adepților sectei, care sunt numite aici "familii creștine" pentru a se face delimitarea de celelalte familii, zise "din lume".
Interzicerera căsătoriilor este așadar o reacție emoțională de represalii, luată "la supărare", și nu un rezultatul unei necesități logice și atent cântărite. "Dumnezeul" Pucios e nevoit să-și recunoască înfrângerea și faptul că măsura lui a fost luată la nervi, "la supărare". Reacția generală a tinerilor față de această inovație nu a întârziat să apară, arătând lipsa ei de înțelegere și de popularitate. Ei au respins energic această pretenție năstrușnică, de a face monahi la normă, din fiecare familie, fără nici o cercetare asupra vocației celor în cauză. "Dumnezeul" Pucioasei constată cu stupoare că fiicele pucioșilor își doresc în continuare să devină mămici, iar feciorii lor se întrec unii pe alții în "neascultare" și în îmbrăcarea "hainelor de păgâni":
"... Cât puteți, căutați și fiți vrednici de ceea ce se pregătește pentru poporul Domnului care mai este astăzi pe pământ. Fiți pregătiți și alungați de la voi orice poftă. Uitați-vă și nu mai doriți, fecioarelor, căsătorie, că Dumnezeu S-a supărat și nu mai face căsătorii, că am luat pe mulți tineri și i-am băgat în grădină și le-am poruncit să fie curați, nepătați, și nu M-au ascultat, și astăzi s-au îmbrăcat în haine de păgâni și s-au repezit ca leul împotriva Mea. Sunteți rugați, cu viață curată să Mă așteptați.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 10/23 februarie 1976)
Încet, încet, cu ingeniozitate, mesajele Verginicăi suprapun două planuri diferite pentru a crea același efect de respingere pentru amândouă. Pe primul plan se anunță "căsătoria pământească" ca fiind intrată în dizgrația Divinității, iar pe al doilea plan se sugerează și motivul: desconsiderarea căsătoriei de către oameni, prin "părăsirea bărbaților de către unele femei, care s-au unit cu alții". Cititorul mesajului ar trebui să-l înțeleagă de la coadă spre cap, anume că: dacă oamenii desconsideră darul căsătoriei, de ce le-ar mai da Dumnezeu acest dar, dacă ei tot îl nesocotesc? De aceea darul căsătoriei pământești se va lua de la ei (pregătindu-se în schimb "darul căsătoriei cerești"):
"... Fiți desăvârșiți, că Domnul Iisus nu vă căsătorește pământește, că avem de luptat luptă crâncenă, că a înșelat milioane de femei care să poarte rochiță de mireasă. Multe din ele au lăsat bărbații și s-au unit cu alții. Vai lor! că pentru unele ca acestea suferă tot poporul, suferă tot cerul, și trâmbița Mea cu tot ce se petrece în ea.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 20 mai/2 iunie 1976)
O altă motivație fabricată a "inutilității căsătoriei" este aceea că, oricum, fiindcă trăim vremurile de pe urmă, ea nu-și mai are rostul nici măcar pentru cei care deja sunt căsătoriți:
"Astăzi e vremea de pe urmă și sunteți rugați să fiți ca și cum nu ați fi căsătoriți. Fiți pregătiți." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 2/15 octombrie 1976)
Totuși, în mintea Verginicăi se reactivează din când în când datoria de a puncta adevăratele motive care ar trebui să stârnească preocupare pentru cei căsătoriți: nerespectarea făgăduințelor reciproce făcute de către miri în fața preotului și a lui Dumnezeu, la căsătorie:
"Vai de tine, care ți-ai lăsat bărbatul și te-ai recăsătorit cu altul! Vai de tine, bărbat care te-ai recăsătorit cu altă femeie și ți-ai lăsat femeia ta! Vai de tine, că la ziua de judecată nu vei avea ce răspunde măcar o dată, că Domnul Iisus Hristos nu a scris niciodată ca omul să se despartă de femeia sa și să ia alta. Feriți-vă de acest păcat, că de ani de zile, de când M-am pogorât, am spus de vremea aceasta și de lucrurile acestea." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 13/26 noiembrie 1976)
Sunt reconsiderate așa zisele "căsătorii creștinești" făcute doar între mebrii sectei. Acum ele sunt "de plâns" și nu se mai recunoaște motivația lor inițială. Se instituie o atitudine falsă despre căsătorie, în care valorile tradiționale, bazate pe respect, pe îngrijire și ajutor reciproc sunt bagatelizate. "Dumnezeul" Pucioasei este ambiguu și duplicitar, afirmând pe de o parte că nu a venit ca să-i căsătorească pe adepții Lui, iar pe de alta că totuși a venit ca să-i căsătorească după voia Lui, pentru a-i împiedica să se căsătorească strâmb, după voia lor, cu "fiicele Sodomei":
"... Copilul Meu, care ești binecuvântat și te-am ales! Că te-am căsătorit, e că am voit să împlinesc mai curând veacul, și să te rogi și să plângi de ceea ce am făcut Eu cu tine. Dar tu, creștine, nu vrei să asculți, nu vrei să iei aminte la lucrarea sfântă pe care am făcut-o cu tine. Nu am venit ca să te căsătoresc, că dacă nu veneam Eu ca să te căsătoresc, și așa te căsătoreai tu cu fiicele Sodomei. Dar Domnul Iisus a venit și te-a făcut ucenic și ți-a dat femeie din fiicele lui Israel. Că nu știe femeia ta să te servească, nu-i nimic. Că nu știe să te îngrijească, nu-i nimic. Dar nu așa ca lumea, ci ca ai Mei creștini din vremurile de demult.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11/24 aprilie 1977)
|