Subiect: Unde este iadul?
View Single Post
Vechi 21.01.2011, 12:06:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Stiu un interviu cu parintele Sofian Boghiu in care dansul zicea ca Iadul este undeva sub pamant.
Parca asa si zice :
"Pogoratu-te-ai in cele mai de jos ale pamantului".
"La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul." De unde se intelege ca la inceput a fost creata lumea ingerilor (Cerul) si Universul denumit "pamant". Tot in capitolul intai de la Facere vedem mai incolo ca apare si cerul vizibil si pamantul (uscatul) pe care locuim noi, care nu sunt aceleasi din versetul 1.

Expresia "cele mai de jos ale pamantului" poate fi inteleasa ca dimensiunea Universului nostru in care au fost alungati ingerii razvratiti, adica vazduhul, uscatul si "cele dedesubt" (Iadul). Ingerii locuiau cu totii initial in Cer, intru "cele inalte", dar unii au preferat departarea de Dumnezeu si li s-a facut dupa voie. Poate ca unii au cazut mai mult, la Iad, si altii mai putin in vazduh, altii amestecandu-se cu noi pe pamant...

Aceste "locatie" a Iadului ca "jos" sau "dedesubt" sau "dinafara" se poate intelege ca o manifestare a lumii intunericului la marginea existentei, intr-o stare departe de vointa Lui Dumnezeu. Nu ca loc sub scoarta terestra incepand cu 42 de km adancime. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote