View Single Post
Vechi 21.01.2011, 13:44:30
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit 2000

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu stiu de ce, Kandia, ti se pare si tie o rautate, nu am jucat decat in defensiva, fara atac la persoana ci la ideie. Acum daca i s-a parut ca am insultat-o pe ea si nu ideea, este cu putinta sa-mi cer scuze, dar nu pentru credinta mea ci pentru modul de abordare.
Nu pot apleca urechea la ceva ce contravine credintei ortodoxe.
E un forum de discutie si fraza "imboldul celui care cedeaza primul" nu-si are rostul si asta poate fi invocat drept rautate.
De 2000 de ani viata omului,societatea s-au schimbat radical.Daca am avea un tablou impartit in doua:intr-o parte o scena moderna si in cealalta o scena de acum 2000 de ani nu stiu ce am mai gasi comun intre ele.Toata invatatura ce este in Sfintele Scrieri a fost asa formulata incat sa fie inteleasa in contextul si cu mintea omului de atunci iar detaliile iarasi urmau modelul societatii de atunci.Intre timp Biserica s-a scindat,au aparut o gramada de ramificatii sau cum le-o spune si alta gramada de secte...CARE CRED IN ALTCEVA si care castiga adepti in continuare si NU A FOST inca SFARSITUL LUMII...Cat a crescut credinta ortodoxa in cei 2000 de ani? Oamenii merg la un serviciu stresant peste 8 ore pe zi si nu pot fi la toate slujbele,barbatii se uita la telefonul mobil in timpul slujbei,femeile vin la biserica cu parul vopsit,fara batic si in blugi,copii cresc in gradinite si camine caci si mama trebuie sa muncesca iar preotii folosesc calculatorul.Chiar vi se pare ca nu s-a schimbat nimic de acum 2000 de ani??dar o femeie preot cu o mare Credinta si plina de Har ar fi sfarsitul lumii...si inceputul tururor relelor...Asta chiar nu seamana a rautate?Nu militez pentru asta dar iar m-am aprins fara sa vreau.Oricum,orice am vorbi noi aici daca Dumnezeu va voi sa fie si femei preot vor fi iar daca nu,nu.
Car despre noi normal ar fi sa atragem oamenii catre ortodoxie nu sa-i alungam.Sa nu cadem in pacatul de a-L cauta pe Domnul prea mult in Scrieri si prea putin in inimile si faptele nostre.