Citat:
În prealabil postat de dianagroza
In cazul de fata sunt de acord cu Daniel.
Aceste schimbari despre care vorbesti sunt in rau, dar fiecare va raspunde pentru ele. Pacatul in lume s-a inmultit, dar asta nu inseamna ca dreapta credinta ortodoxa trebuie reeditata doar pentru a atrage adepti. Multi chemati, putin alesi. Se pierd pe drum si cei din sanul Bisericii.
Nu pot fi maleabila, femeiele nu au de ce sa fie "preoti". Cele care sunt preotese, sotii de preot, au ocazia prin comportament sa dea o invatatura celorlalti, dar atat.
Simplu, mintea mea nu poate sa cuprinda asa ceva... nu pot gandi ca ar putea exista asa ceva.
|
Nu este o explicatie pentru ceilalti faptul ca "mintea ta nu poate sa cuprinda" asa ceva.Dar tot ceea ce citesc aici pe subiect-si culmea scris si de alte femei-mi-a dat raspunsul de mult...de ce femeile nu pot fi preoti...Si-iarasi culmea-preotia femeilor nu este ceva care sa-mi doresc in mod special sau ceva pentru care sa pot afirma ca a facut ortodoxia sa piarda adepti.Ma intriga doar felul in care este abordata/intampinata.Dar asta se trage din copilarie cand nu putean sa accept ceva doar pentru ca "asa trebuie" sau "asa vreau eu".Si imediat ce mi se explica cu argumente intelegeam si acceptam.Ei bine aceste argumente asteptam sa vina si aici din Scrieri sau din alta sursa de inspiratie Divina.ceva gen: Eva a muscat din mar si de aceea i s-au dat ei chinurile nasterii etc" Inca n-am intalnit acest tip de argument: "Femeia nu poate fi preot pentru ca ..."