View Single Post
Vechi 21.01.2011, 15:34:26
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Repet, poti sa te rogi, dar nu il va ajuta cu nimic. Iubirea o arati unui om cand traieste, nu dupa ce a murit. Cand Hristos a fost intrebat "cine e aproapele meu" a dat pilda cu samariteanul milostiv si in pilda respectiva e vorba numai despre oameni vii, nu morti.
Daca ar fi sa nu-i ajute lui, imi va ajuta mie: ii voi arata Domnului si Dumnezeului meu,in ziua aceeia, ca mi-am iubit aproapele. Totusi, cu afirmatia pe care o faceti contraziceti Sfinta Scriptura:
(2Macabei12,43- 46).
43. Și strângând bani după numărul bărbaților care erau cu el, două mii de drahme de argint a trimis în Ierusalim, să se aducă jertfă pentru păcat. Foarte bun și cuvios lucru pentru socotința învierii morților!
44. Că de n-ar fi avut nădejde că vor învia cei care mai înainte au căzut, deșert și de râs lucru ar fi a se ruga pentru cei morți.
45. Și a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus.
46. Drept aceea, sfânt și cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăție pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat.
Citat:
Imi pare rau dar gresiti. In pasajul din evrei care l-am redat intr-o postare anterioara autorul nu se refera nicidecum la ziua de odihna, nici la faptul ca dc nu ne rugam pentru morti ne invartosam inimile.
Ti se pare ca evreii care au murit in pustie au murit din cauza ca nu s-au rugat pentru morti sau au murit pentru ca nu au ascultat de Dumnezeu? Pasajul din evrei e f clar, au murit pentru ca nu au ascultat de Dumnezeu nu pentru ca nu s-au rugat pentru morti. Si daca citesti Iesirea ai sa vezi clar pentru ce au murit acei evrei in pustie(rebeliune, vitelul de aur etc).
In continuarea pasajului pe care mi l-ati dat este specificat:
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Citat:
A avut rost sa moara pentru noi ,dar noi putem accepta harul Lui cat suntem in viata, nu dupa ce am murit.
Daca Dumnezeu s-a jurat ca acei evrei nu vor intra in odihna Lui degeaba te rogi tu ca sa li se ierte pacatele.
Eu nu am afirmat sa nu te rogi pentru vii, nu imi pune in carca cuvinte care nu le-am spus.
Daca acceptam ca DUmnezeu e iubire, acceptam si ca se bucura daca noi facem fapte de iubire pentru aproapele. Cum nu ne-ati dat nici un argument biblic ca nu e bine sa ne rugam pentru morti, iar eu v-am dat citeva, voi continua sa fac acest lucru. Si, conform parabolei cu bogatul nemilostiv si Lazar cel sarac, ne vom ruga pentru toti bogatii nemilostivi care se afla pe lumea cealalta, pentru ca Domnul e plin de indurare: "Ma indur pina la al miilea neam de cei ce ma iubesc si pazesc poruncile mele"
Ipoteze:
1.rugindu-ma pentru morti Il iubesc pe aproapele meu? Da.
2. RUgaciunea pentru morti contravine poruncilor lui Dumnezeu? Nu
3. Avem credinta ca fiinta noastra e formata din trup, suflet si duh, asa cum spune apostolul Pavel? Da.
4. La moarte trupul ramine fara viata iar sufletul merge in rai sau iad? Da.

Concluzie: daca ne iubim aproapele sa ne rugam pentru el, indiferent ca e viu sau mort.

Last edited by nutucutu; 21.01.2011 at 15:37:35.
Reply With Quote