294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel
294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie) (V)
"Necredința" sau "credința" adepților pucioși se verifică acum prin propensiunea lor spre căsătorie, respectiv prin disprețul față de ea. Cei "credincioși nu mai doresc căsătorie" și "nici nașterea de prunci", care nu mai este bine văzută pe motiv că pruncii vor ajunge automat și inevitabil, fără excepție, în solda lui Antihrist:
"... Dacă ai fi credincios, n-ai mai dori să te căsătorești, și nici fii și fiice n-ai mai dori, pentru că ți-i ia vremea aceasta. Te-ai scrie în cartea unor fii feciori și fecioare.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 10/23 iunie 1977)
"Dumnezeul" Pucioasei recunoaște că nu știe ce face: regretă faptul că le-a îngăduit adepților Lui să-și ia servicii la stat bine plătite în loc să rămână țărani liberi, dar săraci și lipsiți de toate cele, spunând că "nu trebuia să facă acest lucru". El se recunoaște vinovat de faptul că noii salariați la stat s-au îmbogățit și nu mai merg duminica la biserică. (Remarcăm aici o deosebire esențială față de timpurile de astăzi, când pucioșilor li se interzice exact contrariul de către "Dumnezeul" lor cel schimbăcios : ei nu mai au voie să mai meargă la "bisericile din lume"). Tinerii sunt îndemnați să nu se mai gândească nici la căsătorie sau la haine frumoase, deoarece nu vor mai avea timp ca să se bucure de ele (acest îndemn s-a dovedit a fi o minciună; dacă s-ar fi căsătorit atunci, tinerii ar avea acum peste 30 de ani de căsătorie, deci ar avea și nepoți, nu numai copii, în urma căsătoriei lor, iar hainele frumoase s-ar fi rupt de mult, de prea multă purtare):
"... V-am dat voie să vă luați serviciu, și acest lucru nu trebuia să-l fac. Dar voi ce faceți cu banii de la serviciu? Vă umpleți hambarele cu haine și camerele cu tronuri și trupurile cu îmbuibare. Și dacă ți-am dat serviciu, lucrezi duminica și sărbătorile, și la biserică și la rugăciune nu mai mergi, zici că ești obosit. Cu ce poți să ștergi acest păcat, creștine? Iată, au venit peste voi zile grele când duminica și sărbătoarea mergi la serviciu. Și iată, Eu sunt vinovatul tău, că te-am îngăduit să-ți iei serviciu. ... Nu te mai căsători, fecioară, și tu, fecior! Nu te mai îmbrăca frumos, nu, tată, nu mai e vremea. Am spus să nu vă mai faceți haine multe, că vom fugi la munte. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 30 noiembrie/13 decembrie 1977)
Căsătoria și nașterea de copii sunt bagatelizate, pe motiv că timpul rămas până la sfârșitul lumii este atât de scurt, încât se măsoară cu zilele, deci fiecare dintre ele ar fi un demers cel puțin inutil:
"... Nu mai doriți căsătorie pentru o zi. Nu mai doriți zămislire de copii pentru o zi.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat10/23 februarie 1978)
Vorbind în numele "Dumnezeului" Pucioasei, Verginica recunoaște că "a căsătorit" destule cupluri de tineri în trecut, ca să arate că și ea se supune legii creștinești. Cu atât mai de neînțeles este ce se întâmplă acum, pentru tinerii care provin din familiile adepților pucioși și care vor și ei căsătorie, dar li se pun interdicții sau opreliști mascate sub forma unor alternative nedorite de ei. Ei nu înțeleg de ce pentru unii a fost posibilă căsătoria, iar ei sunt trimiși cu forța la mănăstire, ca să sufere o viață ternă și plină de suferințe pe care n-o doresc. Li se răspunde că nu trebuie să fie invidioși pe alții, căci "Dumnezeul" Pucios va fi generos și drept cu toți cei care L-au urmat: nimeni dintre pucioși nu va scăpa de suferință și de lipsuri, dar cu condiția să asculte de "Cuvântul lui Dumnezeu" de la Pucioasa; și că suferințele le va primi fiecare după meritul său:
"... Am căsătorit ca să nu ziceți că am scos ceva din lege, și n-am ținut tineri necăsătoriți. Ferice de cine a stat până la ziua păstrată și și-a păstrat fecioria. Vai de acela ce nu și-a păstrat fecioria! Este cineva care așteaptă să se căsătorească și zice: „A căsătorit alții mai mici, și pe mine mă trimitea la mănăstire. A căsătorit, și pe mine m-a trimis să mă pocăiesc“. Nu mai judecați, că vă veți căi. Da. E numai și numai îndoială în poporul Meu de ceea ce a făcut Dumnezeu: „că m-a dus de la oraș, la țară; că m-a dus la mănăstire; că la unul i-a dat să trăiască așa, și la altul i-a dat să trăiască așa...“. E numai îndoială în poporul Meu: „că unul suferă, și altul nu suferă“. Dar Eu zic: fiecare va avea vreme de suferit și nimeni nu va scăpa de suferință, dar să asculte de aceste cuvinte, oricum ar fi ele. Suferința vasului Meu nu a avut-o nici Lazăr și nici Iov, și nimeni nu a avut și nu a suferit această suferință, că nici în casa ei nu este iubită. ... Mai e puțin și vine ce e scris să vină să facă ordine în această lume. E scris să facă dreptate și să împartă la fiecare după meritul său.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 1/14 iulie 1978)
Căsătoria albă este acceptată încă drept o alternativă pentru celibat, dar pentru cei căsătoriți ea devine deja o obligație. Familiile monogame sunt reconsiderate, punându-se problema conviețuirii mai multor persoane de sex opus în aceeași cameră, o idee în stadiu de morulă pentru viitoarele "obști" pucioșești:
"... Păstrați căsătoria neîntinată, că la mulți dintre voi căsătoria e ca o masă, când hrănește trupul cu bucate și îl hrănește și cu păcate. Cine are femeie, este rugat să fie ca un apostol, să fie ca un levit, să fie ca un ales sfințit; seminția lui să fie cu plăcere Domnului. Te-aș ruga, creștine, să nu stai tu în casă niciodată cu femeia ta singur, că te îndeamnă să faci păcat." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 25 iulie/7 august 1978)
|