View Single Post
Vechi 21.01.2011, 20:07:36
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu m-am facut eu inteles... cind spun ca nu erau in ascultare m-am referit la ascultarea rutinelor zilnice dictate de minastiri si biserici, de cum sa-si traiasca viata. In rest erau in ascultare de dogme crestine... Ca sa-ti dau un exemplu: Multi dintre pustnicii nostrii coborau din munti ocazional( de sarbatori sau doar o data pe an pentru a se spovedi si impartasi) dar DOAR ATIT, dupa care reveneau la ei ..pe unde locuiau. Evident mai coborau pentru alimente, apa, insa nu erau interesati de parerea nimanui in legatura cu modul in care trebuie ei sa se roage sau sa-si traiasca pustnicia. Multi dintre ei care au reusit sa-si pastreze spiritul liber si curat, neintinat au ajuns departe...altii insa nu! Am umblat mult prin diverse locuri ale pustnicilor si m-am interesat, am citit..nu este de la mine.

Foarte multi, asa cum spui si tu, erau rataciti de-a binelea si degeaba se izolau pentru ca nu ajungeau nicaieri fara Hristos si invataturile sale si deseori daca nu se intorceau in lume "dezamagiti" erau gasiti morti prin diverse vagaune.
Andrei, am citit si eu de astfel de pustnici prin muntii de la noi dar niciodata nu am stiut ce se intampla cu ei cand mor? Ei stiu dinainte ca vor muri si coboara in vreun sat, sau are cineva descoperire ca va muri si merge sa il ingroape? Niciodata nu m-am dumirit. Tu ai aflat ceva si in sensul asta? Ah, si am citit ca in unele locuri se lasa biserica deschisa peste noapte ca ei sa vina si sa ia Impartasania. Mi s-a parut ciudat ca practica ortodoxa, tu ai auzit ceva in sensul asta?