View Single Post
Vechi 21.01.2011, 22:28:24
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dupa atatea pagini de elucubratii (colaps are dreptate - topicul acesta trebuie sters) aceasta postare mi-a displacut in mod aparte..

De unde ai dedus tu ca Sfanta Maica a Domnului era "necurata" dupa nastere?
Nu era necurata dupa nastere, nasterea s-a produs "fara stricaciune", pruncul Iisus a fost nascut de la Sf. Duh etc.
Ce ai gasit tu in comun intre nasterea Mantuitorului si o nastere oarecare, incat sa aduci argument ca daca Sf. Maica a Domnului l-a tinut pe Pruncul Sfant, atunci si noi am fi ca ea.. sau cum?

Cred ca aici rezida problema ta: nu ai evlavie, habar nu ai ce este aceea sfintenie.
Dupa cum observi am pomenit de cele 14 zile lunare de necuratie ale femeii la evrei, cand nimeni nu avea voie sa se atinga nici de locul pe care statea o femeie, si exista o intamplare cand o femeie ca sa ascunda un obiect se aseaza pe el si zice ca este in acea perioada si ca atare, cel care cauta obiectul nu a indraznit sa se apropie pentru ca era considerata necurata si ca atare era interzis sa atinga locul pe care statea ea. Copiii insa nu aveau nici o interdictie sa stea cu mamele lor in acea perioada pentru ca ei erau considerati necurati oricum, avand in vedere ca necuratia la evrei avea accente puternice fizice, vezi spalatul mainilor, ale oalelor etc, si ca atare vedem pasajul in care incearca evreii sa ii impiedice pe copiii sa mearga la Iisus. In acel moment Iisus zice sa lase copiii sa vina la El pentru ca unora ca ei apartine Imparatia Cerurilor, si in multe alte ocazii arata ca nu necuratia trupeasca este o piedica de a intra in Imparatie ci cea sufleteasca. Voi insa ati spus ca femeia nu poate fi preot di cauza necuratiei lunare. Poate ca tu te-ai referit mai mult la lauza, au fost altii insa care au invocat-o pe cea lunara asa ca am raspuns in bloc. Nu stiu daca cunosti povestea Sf. Fecioare cum a fost dusa si crescuta la Templu de la varsta foarte mica, 3 sau 4 ani, nu mai imi amintesc exact si cum, ajungand la varsta adolescentei si deci a varstei in care incepea sa aiba menstruatii, preotii Templului au decis sa o casatorita cu Sf. Iosif tocmai pentru a o scoate din Templu ca sa nu il necurateasca. Asa ca, in toate lunile in care ea avea ciclu, era considerata necurata asa cum anumite biserici ortodoxe care au preluat aceste rituri evreiesti mai considera si astazi. Singura diferenta este ca la ortodocsi perioada respectiva dureaza doar cat dureaza ciclul in timp ce la evrei dura doua saptamani si asta daca ciclul era de durata normala, daca nu, si mai mult. Ei, cine s-a ocupat de pruncul Iisus in aceasta perioada cand Sfanta Fecioara avea acele perioade de "necuratie"? Tot Sfanta Fecioara! Deci l-a tinut in brate pe pruncul Iisus cand dupa legea evreiasca era necurata. L-a tinut si in acele perioade cand unei femei ortodoxe romane i se spune ca nu are voie sa ia Impartasania pentru ca nu poate sa il atinga necurata pe Iisus. La fel ca si acei evrei, inca nu au inteles ca necuratia nu este ceea ce iese din om, ci ceea ce iese din inima, faptele, gandurile si cuvintele rele...
Asta am spus si nimic mai mult. Nu m-am referit la lauzia Sfintei Fecioare. Despre lauzie stiu ca a trebuit sa plateasca doua turturele care se dadeau la Templu ca plata tocmai pentru necuratia lauziei. Insa Biblia nu spune daca Sf. Fecioara a trecut prin aceasta lauzie sau nu. Asa ca nici eu nu ma pronunt asupra unui astfel de lucru.