View Single Post
Vechi 22.01.2011, 12:05:43
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucemferre Vezi mesajul
tot nu vrei sa intelegi. Nu sunt ateu. Daca imi pun intrebari inseamna ca sunt ateu? In fine. Din partea mea poti sa ma consideri si drac. Ce ma deranjeaza cu adevarat in ceea ce priveste atitudinea ta e ca nu e deloc crestina, ca sa nu mai zic ortodoxa. N-oi fi lipsit de la orele de smerenie, desi la orele de dragoste nu prea ai fost atent. Esenta crestinismului este dragostea. In dragoste se cuprinde toata legea. Degeaba bati tu 500 de metanii, citesti 3 acatiste, si te inchini de 7 ori pe zi daca nu ai fost cuprins de profunzimea iubirii pe care o predica Iisus. Soarele rasare si peste cei buni, si peste cei rai. Daca intr-adevar ai iubi, ti-ar fi mila de rataciti, chiar si de atei, si ai incerca sa-i indrepti pe drumul cel bun. Nu i-ai privi cu atata desconsiderare. Esti crestin, deci modelul tau in viata e Hristos. Hristos nu i-a scuipat, nu i-a jignit si nici nu i-a alungat cu asprime pe cei care n-au crezut in El. Ba chiar le-a aratat fapte si minuni ca sa creada. Eu nu ma indoiesc de existenta lui Dumnezeu, nu ma indoiesc de sacrificiul lui IIsus. Problema mea e strict legata de imaginea Dumnezeului biblic. Asa ca nu are rost sa continui sa ma faci ateu. Si stai linistit ca o sa merg si la calugar.

uitate la asta si vezi care e diferenta pe care tu spui?Aici se vede ingrijoarea si mila Domnului fata de oameni nu vrea moarte,nu vrea sa ucida ca are mila fata de oameni,diavolul este cel care vrea sa omoara si sal distruga pe om.Ai grija ce spui de Domnul.Un om care se gandeste ca Dumnezeu e un ucigas e mincinos acela nu e un ortodox caci daca ai fi ar trebui sa stii ca in Ortodoxia este Iubirea nu Ura,ca diavolul este raul absolut,Domnul Dumnezeu nu transforma pe oameni in animalele,sau intro insula precum sunt mitologile din toate parti care au avut in imaginatia popoarelor antice.In plus noi suntem cei care lam rastignit pe Mantuitor cu pacatele noastre nu El,ar trebui sa ne spunem ca noi am fost ucigasi,dar nu, fiindca Domnul ne iubeste tot timpul.

15. Asadar, David a ales ciuma. Si erau zilele seceratului graului. Si a trimis ciuma in Israel, de dimineata pana la vremea pranzului, si a inceput molima in popor; si au murit, de la Dan pana la Beer-Seba, saptezeci de mii de oameni.

16. Atunci ingerul Domnului si-a intins mana impotriva Ierusalimului, ca sa-l nimiceasca; dar Domnului I S-a facut mila de atata rau si I-a zis ingerului care nimicea poporul: "Destul acum!; trage-ti mana!" Iar ingerul Domnului se afla langa aria lui Aravna Iebuseul.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 22.01.2011 at 12:14:41.
Reply With Quote